Toidukool
Lihameister
Lihameistri eriala sobib suurepäraselt noorele kokandus- ja lihakulinaaria huvilisele. Tartu Rakenduslikus Kolledžis õppinud lihameister saab oskuslikuks töötajaks kulinaariaköögis. Ta valmistab erinevatest lihadest pooltooteid ja valmistoite, küpsetatud, grillitud ja BBQ meetodil valminud lihatooteid, samuti erinevaid maitsestatud ja täidetud lihatooteid. Lihameister leiab peale kooli lõpetamist alati tasuva töö ja huvitavaid väljakutseid kulinaariaköökides.
Õppetöö toimub sessioonidena kahel päeval nädalas (E-T)
Vastuvõtt on hetkel suletud!
Tartu Rakendusliku Kolledži lõpetanud lihameister:
- tunneb nii traditsioonilisi kui ka erilisemaid lihaliike
- tunneb tooraineid erinevate lihahõrgutiste valmistamiseks
- lõikab liha, tuues esile selle parimaid omadusi
- valmistab mitmekesiseid lihatooteid täidetud liharullidest maasuitsusingini
- kasutab erinevad liha töötlemisprotsesse maitsestamisest küpsetamiseni
- grillib ja küpsetab BBQ-meetodil erinevad kulinaariatooteid
- on sooritanud õpingute lõpus koolieksami.
Tartu Rakendusliku Kolledži lihameistri erialal on praktika sooritamiseks laialdased võimalused. Kooli lihatehnoloogia kompetentsikeskuses toimub õppetöö iganädalaselt esmaspäeviti ja teisipäeviti.
Sellele järgneb 6 nädalat ettevõttepraktikat. Õpilane saab ise valida, millises ettevõttes praktikat sooritada
Hea teada!
Praktikakohast kujuneb sageli esimene ja kindel töökoht.
Tartu Rakenduslik Kolledž toetab õpilaste osalemist nii Eesti sisestel ja rahvusvahelistel kutsevõistlustel Euroopas. Edukas osalemine kutsevõistlustel loob kasulikke kontakte tööandjatega
Hea lihameistri järgi on suur nõudlus nii Eestis kui välismaal!
Tartu Rakendusliku Kolledži lihameistri eriala lõpetajat ootab kindel töö ja arenemisvõimalused erinevates toitlustusettevõtetes:
Kulinaariaettevõte
Catering
Kaubanduse kulinaariaosakond
Lihatööstus
Liharestoran
Karjäärivõimalused:
Edukalt eriala lõpetanud lihameistril on väga hea ettevalmistus töötamiseks erinevates kulinaariaettevõtetes, lihatööstustes, toitlustusettevõtetes ning võimalus tõusta karjääriredelil näiteks vahetuse vanemaks, peakokaks või tehnoloogiks.
Edasiõppimise võimalusi pakuvad:
Kutsehariduse tasemel:
Tartu Rakenduslik Kolledž: koka eriala
Kõrghariduse tasemel:
Eesti Maaülikool
Toiduainete tehnoloogia