fbpx
Tagasi

Toidukool

Keskhariduse baasil | Koolipõhine õpe | 1 aasta

Vanemkokk (toitlustuskorraldaja) juhib toitlustusettevõtte personali ja köögi tööd ning tegeleb menüü koostamise, tootearenduse ja turundusega.

Tartu Rakendusliku Kolledži toitlustuse korralduse erialale tulevad professionaalidelt praktilisi oskusi õppima eelneva koka hariduse ja köögitöökogemusega algatusvõimelised ja uuendusmeelsed tulevased peakokad, kelles on sageli peidus ka juhiomadused ning unistus avada oma toidukoht või restoran. Kasuks tuleb positiivselt nõudlik loomus nii enda kui teiste töö suhtes, oskus ennast ja teisi motiveerida ja sisemine kirg pakkuda maitsvaid roogasid.

Õppetöö toimub sessioonidena  ja algab septembris 2022.  Õppesessiooni ajal 3 koolipäeva. Koolipäevad on igal kolmandal nädalal esmaspäevast kolmapäevani.

Sellel õppekaval õppima asumisel on võimalik saada tasemeõppes osalemise toetust. Rohkem infot tasemeõppes osalemise toetuse kohta leiate Eesti Töötukassa kodulehelt

  • Vestlus
  • Töökogemus või erialane haridus sarnasel erialal
Täida avaldus

Tartu Rakendusliku Kolledži lõpetanud toitlustuskorraldaja:

  • teab, kuidas tulemuslikult planeerida ja korraldada köögi tööd;
  • oskab koostada menüüsid;
  • tunneb tootearenduse põhimõtteid ja turundustegevusi;
  • juhib ja juhendab köögipersonali;
  • on täiendanud valikõpingute raames teadmisi catering’i, pagari- ja kondiitritööde,
    rahvusköökide ning erialase inglise keele vallas;
  • on sooritanud õpingute lõppedes vanemkoka 5. taseme kutseeksami.

Tartu Rakendusliku Kolledži toitlustuse korralduse õppekavas on lisaks praktilisele koolitööle
15 nädalat praktikat, mis sooritatakse samaaegselt teooriaõppega üldjuhul õppija töökohas.

Hea teada!

  • Praktikakohast kujuneb sageli uute karjäärivõimalustega kindel töökoht.
  • Tartu Rakenduslikus Kolledžis toimub õppetöö ja praktika kaasaegses õppeköögis ja -restoranis.
  • Tartu Rakenduslik Kolledž toetab õpilaste osalemist kutsevõistlustel. Edukas osalemine kutsevõistlustel loob kasulikke kontakte tööandjatega!

Tartu Rakendusliku Kolledži toitlustuse korralduse erialal omandatud teadmised ja tipptasemel õppeköögis kätte õpitud praktilised oskused võimaldavad kohest karjääri oma senises töökohas või paremaid töötingimusi uues ettevõttes.

Tartu Rakendusliku Kolledži toitlustuse korralduse eriala lõpetajale on kindlustatud:

* Kindel töö ja valikuvõimalused:

  • restoranides ja hotellides;
  • kohvikutes, baarides, pubides;
  • sööklates;
  • koolides, lasteaedades, haiglates;
  • kiirtoitlustus- ja peoteenindusettevõtetes;
  • suurköökides.
  • Eesti Restoranide Liit restoranideliit.ee

* Karjäärivõimalused: võimekatest toitlustuskorraldajatest saavad peakokad, toitlustusjuhid või toitlustusettevõtte keskastme spetsialistid. Ettevõtlikud asutavad oma toidukoha või restorani ja jätkavad tööd toitlustusettevõtjatena. Äriedu toetab õpingute jätkamine ettevõtluse, ärijuhtimise või majandusega seotud õppekavadel.

Loe lisa: Eesti Hotellide ja Restoranide Liit ehrl.ee ja Eesti Peakokkade Ühendus chef.ee ja Eesti Restoranide Liit restoranideliit.ee

Edasiõppimise võimalusi pakuvad:

  • Kõrghariduse tasemel:
    • Tartu Ülikooli Pärnu Kolledž
    • TTÜ Kuressaare Kolledž