fbpx
Tagasi

Tallinna Majanduskoolis toimunud vabariiklikel kutsevõistlustel olid Tartu VOCO bürootöö eriala neiud võidukad. Bürootöötaja arvestuses tuli esimene ja teine koht Tartu Rakenduslikku Kolledžisse.

Võistluse võitis üldarvestuses Grete Raam, kes õpib Tartu Rakenduslikus Kolledžis bürootöö erialal. Grete võidutses ka bürootöö eriala arvestuses ning pälvis tiitli TIPPSEKRETÄR 2023.

“Täna ei oska ma täpselt öelda, mis mulle meeldis võistluse juures kõige enam. Osalemise mõte oli algusest peale teada saada, kui oskuslik ma päriselt olen ja seejuures valmistuda ka eksamiks. Ilmselt teadmine, et ma oskan ja õpetajad ei räägi seda juttu niisama, tekitas kõige rohkem head tunnet,” kirjeldas Grete.

Kõige keerulisemaks ülesandeks osutus Grete sõnul esmapilgul kõige lihtsam ülesanne.

“Pimesi bürootarvete äratundmine oli võistlusel naljaülesanne, kuid tegelikult nõudis see kõige rohkem mõtlemist ja tekitas rohkem pinget kui nalja,” sõnas ta. Uurides, millised on ta tulevikuplaanid, on vastus lihtne – Grete plaanib edasi õppida ja teha palju tööd dokumentidega.

Tublile teisele kohale tuli bürootöö eriala arvestuses Tartu VOCOst Daniela Morel. “Raske on öelda, mida oleksin teisiti teinud. Ilmselt oleksin võinud testides rohkem sisetunnet usaldada. Hakkasin küsimusi üle mõtlema ja otsima seda “konksu”, et äkki on kuskil mingi nipikas. Kuid sellest hoolimata ületasid tulemused ootusi ning olen tänulik, et sain võimaluse esindada kooli antud võistlusel. Õppisin enda kohta palju ning see võistlus on hea alustala eksamiks valmistumisel,” rääkis Daniela.

Kõige kindlamalt tundis Daniela end dokumendi vormistamisel. Vormistada tuli digitaalne kiri koos antud andmetega, vajadusel tuli neid juurde mõelda (kui oli midagi puudu). “Eeliseks oli see, et olime juhendajaga tundides mitmeid raskeid dokumente vormistanud ning seetõttu tundus võistlusel tehtav ülesanne palju lihtsam,” kirjeldas ta. Kutsemeistrivõistlus koosnes neljast osast: dokumendihaldus, sekretäritöö, avalik esinemine ja bürootarvete äratundmine. 

Neidude juhendaja vanemõpetaja Mirjam-Merike Sõmeri sõnul said nad hästi hakkama. “Sellised sündmused ja tulemused toovad esile alati häid ja veel paremaid emotsioone. Tüdrukud on võrratult tublid! Juba neile ettepanekut tehes olid nad koheselt nõus võistlema minema. Vähe sellest – olid lausa oodanud, et kuna selline võimalus tuleb,” rääkis ta.

Juhendaja ja juhendatavad arutasid ülesandeid läbi ja proovisid end kõikvõimalikeks harjutusteks ette valmistada. Juhendaja Mirjam-Merike rääkis, et: “Õpilased suhtusid tõsiselt, kordasid teemasid üle. Tekitasin neile ilmselt veidi hirmugi, aga olin neis kindel, kuna nad olid juba I kursusel palju ülesandeid seoses dokumentide haldamisega sooritanud. Tean ju, millise kvaliteediga olid nende tööd”.

Juhendaja sõnul juhtus esmakordselt võistluste ajaloos hetk, kui tippsekretäri tiitel läks bürootöö eriala õpilasele. “Erinevus oli küll pisike, kuid siiski. Esimest korda võistluste jooksul kuulub Tippsekretäri tiitel bürootöö eriala õpilasele. Olen mõlemale võistlejale nende panuse eest väga tänulik. Loodan südamest, et ka tulevased tööandjad neid vääriliselt hindavad. Omapoolse panuse annavad nad selleks kindlasti,” sõnas Sõmer.

 

Kopli 1 Põllu 11