fbpx
Tagasi

Ringkäigu eesmärk on tutvustada projekti raames uue sisustuse ja välimuse saanud õppetöökodasid ning ühtlasi avada mõni päev tagasi viimase lihvi saanud ja nüüd täielikult renoveeritud metallitöökoda Põllu tänaval.

Phare 2000 projekti “Inimkapitali arengu toetamine Lõuna-Eestis” rakendamine Tartu Kutsehariduskeskuses on toimunud tihedas koostöös Sihtasutusega Eesti Kutsehariduse Reform, kes on olnud selle mahuka projekti erinevate komponentide koordineerijaks.

Kokku oli Phare 2000 projekti “Inimkapitali arengu toetamine Lõuna-Eestis” raames Tartu Kutsehariduskeskusele õppetöökodade, klassiruumide ja karjäärinõustamiskeskuse ruumide sisustamiseks ning IT vahendite soetamiseks vahendeid 572 000 eurot.

Enim said õppeseadmeid toitlustus- (kokk, toitlustusteenindus, pagar-kondiiter, toiduainete töötleja) ning metallierialad (metallipinkidel töötaja, elektrik, autoremont), vastavalt 35% ja 52% õppeseadmete eelarvest.

“Seadmete paigutamine poleks olnud mõeldav ilma projekti riigipoolse kaasfinantseerimise (6 miljonit krooni) ja Tartu linna poolsete investeeringuteta (7 miljonit krooni), mille toel töökojad renoveeriti,” ütles Mariann Saaliste, Phare projektijuht Tartu Kutsehariduskeskuses.

“Tänu Pharele on Tartu Kutsehariduskeskus saanud ka hindamatuid kogemusi osalemiseks suures rahvusvahelises projektis,” lisas Saaliste.

Ringkäigul osalevad Euroopa Komisjoni Delegatsiooni, Rahandusministeeriumi, Haridus- ja Teadusministeeriumi, Sihtasutuse Eesti Kutsehariduse Reform, Tartu Linnavalitsuse ning ka koostööpartneritest ettevõtete esindajad.

Külalised alustavad 2. oktoobri ringkäiku kell 12 Kopli 1 toiduainete töötlemise ja teeninduse töökodadest, kell 14 liigutakse puidutöökotta Vaksali 22, kell 14.45 avatakse Põllu 11 metallitöökoda ning kell 16 tehakse tutvust karjäärinõustamiskeskusega Kaunase pst 22.

Kopli 1 Põllu 11