fbpx
Tagasi

Eile, 30. oktoobril  peetud  võistluse  „Noorkokk 2013“ kolmanda koha  tõi Tartusse  Kristiina Rauba. Ka Olavi Petraudze  tegi hea punktisumma, kuid pidi  siiski neljanda positsiooniga leppima.

Eesti Peakokkade Ühenduse, Profexpo ja Innove poolt korraldatud võistlust  peetakse kõige olulisemaks noorte kokkade  kutsevõistluseks, kuhu  pääseb noore koka tiitlile  heitlema  kokku kaheksa kokaõppurit üle kogu Eesti.

Tartu Kutsehariduskeskusest pääses eelvooru tihedast sõelast läbi kaks õppurit- Olavi Petraudze (KK11)  ja Kristiina Rauba (KK12).  „Kõiki finaliste  võib juba ette võitjateks pidada,“  tunnustas kutseõpetaja Õnnela Muuga osalejaid.

Kristiina valmistas võistlustööks madalal temperatuuril keedetud veiseliha, pastinaagi-porrulaugupüreega, veinis hautatud peedikuubikute, porgandirullide ja peedisiirupiga. Järelroaks valmis astelpaju-kitsejuustukreem, krõbeda porgandiküpsise, õunapüree ja mustsõstrasiirupiga.

Kohtunike poolt sai ta aga positiivset tagasisidet „Kõik mis taldriku peal oli, see  neile meeldis,“ selgitas Kristiina ja lisas, et eriti sai ta kiita liha eest, mis oli parajalt küps. „ Selle üle olen ma uhke, et kõik  kukkus hästi välja,“  sõnas ta.

Kristiina Raubat ja Olavi Petraudzet juhendas  kutseõpetaja Õnnela Muuga, Olavi Petraudzet juhendaja , Moka restorani Chef de Cuisine.

Noorkokk 2013 tiitli võitis seekord  Margo Paluoja  Pärnumaa Kutsehariduskeskusest ja teise koha saavutas Riho Sommerman Haapsalust.

2013. aasta parima noorkoka selgitas välja žürii koosseisus Vladimir Upniek (Eesti), Jarmo Huuhtanen (Soome), Svetlana Riškova (Läti), Halina Višnevskaja (Läti) ja Ivan Breznkles (Venemaa).

Loe lähemalt artiklist.

Kopli 1 Põllu 11