Õpperestoranis tulevad briti toidu päevad
Veel selle nädala lõpuni praktiseerivad Tartus 20 vahetusõpilast Inglismaalt, Derby Kolledžist.
Derby Kolledži kokad töötavad kutsehariduskeskuse õppetöökodades ning korraldavad omalt poolt briti köögi päevad. Nii saab 17. ja 18. juunil Tartu Kutsehariduskeskuse õpperestoranis proovida traditsioonilisi inglise roogi.
Koka kutseõpetaja Ian Basterfield´i sõnul pakutakse tartlastele inglise köögi klassikuid moodsas gastropubi võtmes. Menüüs on muuhulgas õlletaignas kala, hakkliha-köögivilja vormiroog, grillitud verikäkk pošeeritud munaga, küpsetatud õun krõbeda katte all ja muudki. Hinnad ikka taskukohased vahemikus 1,5 – 3,5 eurot.
Kutsehariduskeskuse ilusalongis toimetab lisaks kohalikele õppuritele inglise juuksur ja kosmeetikud koos kutseõpetaja Alison Murdin´iga. Floristid aitavad lilli seada Jardini lilleäris ning pagarid toimetavad pagaritöökodades. Põnevad tööpäevad on olnud noortel meigikunstnikel kes on kätt proovinud nii Emajõe Suveteatri Nukitsamees 2 osatäitjate kui ka Antoniuse õues toimunud modellide peal.
Ian Basterfield kinnitas, et noortele on Tartus väga meeldinud. „Kokkadega käisime külas A Le Coq õlletehases ning a´la carte restoranis Chez André. Kooli õppeköögis on noored samuti palju juurde õppinud nii tehnikat kui ka kulinaarset poolt – näiteks kartulisalati valmistamist,“ rääkis Basterfield ja tunnustas head koostööd siinsete kokaõpilastega.
Projektijuht Andrei Atškasovi sõnul panustab Tartu Kutsehariduskeskus üha enam rahvusvahelisele koostööle. „Lisaks kutseõppurite välispraktikale saatmisele on välismaa noored leidnud tee Tartusse. Näiteks äsja oli praktikal Soome Vantaa Ametikooli turismiõppur, ehitajad ja müüjad,“ kinnitas ta.
Lisainfo:
Andrei Atškasov
tel 7361 894