Meie meistrid Kristiina ja Kätlin said medalid kaela
Euroopa Hotelli- ja Turismikoolide Assotsiatsiooni (AEHT) tänavustelt kutsevõistlustelt tõid Tartu Kutsehariduskeskuse õppurid koju lausa kaks medalit.
Noor kokk Kristiina Rauba võitis kaasaegse köögi kategoorias meeskondliku kuldmedali. Kondiiter Kätlin Johanson võistles välja aga meeskondliku pronksi.
AEHT kutsevõistluste statuudi kohaselt on võistlejatel teada toidukorvi põhitoorained, kuid kohapeal loositakse välja nii meeskonnaliikmed kui ka lõplik toidukorv. Nii tuli võistlejatel kohapeal algusest peale luua ning valmistada neljakäiguline menüü.
Kristiina Rauba sõnul oli nende eduteguriks see, et toidud nägid puhtad ja konkreetsed välja. “Me rõhutasime lihtsust, kuigi kasutasime erinevaid külm- kuumtöötlustehnikad,” rääkis ta ning lisas, et plussi tõi kindlasti ka ajast kinnipidamine. Lisaks sattusid loosi tahtel kokku head tiimikaaslased Portugalist ja Hollandist. “Keelelist barjääri polnud ja see oli suur pluss.”
“Kui põhitoorained on osaliselt ette teada, siis mingil määral saab võistlusteks ette valmistada, kuid samas on kogu võistlusjuhend selline, et õpilase enda, tema kooli ja praktikakohtade mõju võistlustulemusele oleks suur,” selgitas Kristiina juhendaja Õnnela Muuga. “Noorte kokkade oma fantasia ja oskused pannakse sellisel võistlusel kindlasti proovile,” lisas Muuga.
Tartu Kutshariduskeskusest võistlesid üle-euroopalisel kutsevõistlusel kokk Kristiina Rauba (juhengaja Õnnela Muuga), kondiiter Kätlin Johanson (juhendaja Gerda Ode) ning restoraniteenindaja Karl Verlin (juhendaja Tiina Kärner).
Seekordsed AEHT kutsevõistlused Belgradis osutusid eestlastele tervikuna edukaks, sest lisaks kahele Tartu Kutsehariduskeskuse medalistile pälvis Tallinna Teeninduskooli kokk klassikalise köögi kategoorias hõbeda ning Kuressaare Ametikooli kokk pronksi.