Noored kokad võistlesid Kuressaares
12.-13. märtsil peetud noorte kokkade kutsevõistlusel „Kokakunst Kuressaares 2015“ pälvis auhinnalise kolmanda koha koka eriala õppur Steven Toivonen.
Vastavalt võistlusmäärusele loositi võistlejad kaheliikmelistesse võistkondadesse kel tuli etteantud toiduainetest valmistada kahekäiguline õhtusöök ja üllatusroog. Steveni tiimikaaslaseks sai loosi tahtel Getter Roosma Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist.
„Pearoaks valmistasime hirve sisefileed veiniäädika-kadakamarja marinaadis, lisandiks kõrvitsapüree ja peeditšipsid ning punaveinikaste. Magusroaks tegime kahe šokolaadi tarretist koos mündikastme ja valge veini-vaarikakastmega. Üllatusroaks oli naturaalne omlett,“ tutvustas Steven oma tiimi võistlustööd.
„Ma arvan, et meil pearoaga ei läinud nii hästi, kui plaanisime“ hindab Steven. „Aga see-eest saime magusroa ja selle väljapaneku eest isegi konkurentidelt kiita,“ lisas ta. Steveni juhendaja Katrin Jurs kinnitas aga, et kolmas koht on igati tubli tulemus, sest võistlustel pole sugugi kerge pinge ja ootamatustega toime tulla.
Seekordsel võistlusel „Kokakunst Kuressaares“ osalesid kokku kümne ametikooli õpilased. Et lisaks Eesti noortele osales ka Soome Vantaa ametikool, siis võib öelda, et tegu oli rahvusvahelise mõõtme võtnud võistlusega.
Lisainfo:
Katrin Jurs
kutseõpetaja
tel 7361 846