Keio Reesalu näitas Kuressaares kokakunsti
Kutsevõistlusel „Kokakunst Kuressaares“ saavutas kutsehariduskeskuse teise kursuse kokk Keio Reesalu hinnalise teise koha.
Võistlusjuhendi kohaselt loositi võistlejatest meeskonnad ning Keio paariliseks sai Tallinna Teeninduskooli õpilane Käthlin Lahe. Koos valmistati etteantud toidukorvist pearoaks räimepihv lisanditega ja magustoiduks kohupiima purukook kastmega. Üllatusvoorus tuli seekord valmistada võileib.
Koka kutseõpetaja Katrin Jursi sõnul tõi edu nii roogade väljapanek kui maitse. „Minule vaatajana jäi silma, et toitude välimus ja serveerimine oli tasemel, oli kasutatud palju eri tehnikaid,“ selgitas ta. „Zürii esimehe Rudolf Visnapuu tagasiside kohaselt olid ka roogade maitsed paigas. Maitsestamine on Keio tugevam külg, küllap see tõi võistlustel edu,“ lisas ta.
17.-18. märtsil Kuressaare Ametikoolis korraldatud “Kokakunst Kuressaares 2016” võistlustel osalesid kokaõpilased üheksast Eesti ametikoolist. Eesti parimatele kokaõpilastele pakkusid konkurentsi külalised Soomest ja Lätist.
Lisainfo:
katrin Jurs
kutseõpetaja
tel 7361 846