fbpx
Tagasi

Kolmapäeval, 10. aprillil 2019 toimuvad Tartu Kutsehariduskeskuses rahvusvahelised lihameistrite kutsevõistlused „Nordic/ Baltic Gourmet Butcher 2019“. Võistlustest võtavad osa 10 kutseõpilast Lätist, Leedust, Norrast, Taanist ja Eestist. Kutsehariduskeskuse au kaitseb koka eriala õpilane Günther Sein.

Võistluste peakorraldaja, kutsehariduskeskuse lihatehnoloogia kompetentsikeskuse juht Kristi Luht sõnas, et tegu on ainsa lihatehnoloogiale pühendatud kutsevõistlusega Põhja-Euroopas. „Varem oleme võistlusest osa võtnud, nüüd sellel aastal võtame esmakordselt üle ka korraldaja kohustused,“ märkis ta.

Võistlus koosneb kolmest osast. Esimene võistlusülesanne on sea tagaosa konditustamine. Teiseks tuleb võistlejatel teha viis lihavalmistist ning lõpuks valmistada ja serveerida kaks identset liharooga. Võistlused toimuvad kutsehariduskeskuse lihatehnoloogia kompetentsikeskuse ruumides ja õppeköögis. Roogade väljapanekut saavad kõik uudistada kell 16.00 – 16.30 õpperestoranis Meliss.

Parimate autasustamine algab kell 17.00. Parimatele lihameistritele panevad auhinnad välja Veikand AS, AS Nõo Lihatööstus, Coop Eesti Keskühistu, Järveotsa Vutifarm OÜ ja Rannarootsi Lihatööstus AS.

Lisainfo
Kristi Luht
lihatehnoloogia kompetentsikeskuse juht
kristi.luht@khk.ee

Kopli 1 Põllu 11