Leivanädalal saab ise küpsetada ja maitsta rukkijahu tooteid
Kutsehariduskeskus tähistab üle-eestilist leivanädalat 7.-11. oktoobrini. Nädala jooksul saab osaleda töötubades ning maitsta ja kaasa osta rukkijahust tooteid.
Leivanädala eestvedaja, toiduainete tehnoloogia osakonna Merle Truupõllu sõnul kutsub pagar-kondiitri õppetöökoda kõiki töötajaid rukkitooteid küpsetama. Esmaspäeval, 7. oktoobril saab alates kella 15 küpsetada leivataskut, teisipäeval tervislikku miniburgerit, kolmapäeval valmistatakse koos rukkiküpsiseid ja neljapäeval rukkitrühvleid. Ühist küpsetamist juhendavad pagar-kondiitri õpetajad Irina Võsar, Ülle Soeson, Lilija Suburg ja Gerda Ode. Registreerimine on avatud SIIN
„Kes töötuppa ei jõua, saab maitsta meie õpetajate juhendamisel valmistatud erinevaid rukkijahu tooteid. Pakume lihaleiba, puuviljaleiba, karaskit, sepikut kui ka profitroole pasteedi täidisega ja küpsiseid rukkijahust. Sooja leiva ja karaski kõrvale saab ka lihatehnoloogia kompetentsikeskuses valmistatud lihatooteid,“ rääkis Merle Truupõld. Degusteerimise võimalus on teisipäeval, 8.10 ja kolmapäeval, 9.10 Kopli õppekorpuse A, B ja C fuajeedes alates kella 11.30.
Lisaks pakutakse leivanädalal restoranis erilisi kukleid. „Kes tunneb, et võiks proovida punapeedi ja kreekapähkli kukleid, või siis feta juustuga kukleid, siis tasuks õpperestoranist minna, sest just sinna teeme iga päev ühe erilise kukli toidu kõrvale,“ lisas Truupõld. Leivanädalal valmistatud rukkijahu tooted jõuavad ja kaupluse letile ja neid saab koju kaasa osta.
Lisainfo:
Merle Truupõld
toiduainete tehnoloogis osakonna juhataja
merle.truupoldkhk.ee