Tagasi
Finaalis võtsid mõõtu kuus andekat noort kokka üle Eesti: Eliis Sasmil (Tartu Rakenduslik Kolledž), Markus Kallas (Tartu Rakenduslik Kolledž), Pavel Volossatov (Tallinna Teeninduskool), Dominika Lavrentieva (Ida-Virumaa kutsehariduskeskus), Regiina Allas (Olustvere teenindus- ja maamajanduskool) ning Eliise Eesmaa (Rakvere ametikool).
Võistlejad pidid valmistama kaks käiku – pearoa vutist ja magustoidu astelpajuga –, kasutades oma loomingus Tartumaa toidupiirkonna kohalikku toorainet.
Võistlus pakkus rohkelt loovust ja põnevust – noored näitasid oma oskusi nii maitsete loomises kui ka serveerimise peenes kunstis ning lihvitud tehnikates, ühendades Eesti maitsed moodsa esitlusega.
Võistlust hindas rahvusvaheline žürii, kuhu kuulusid tippkokad nii Eestist kui ka naaberriikidest. Kõik noorkokad pälvisid kiitust oma tööeetika, tehnilise täpsuse ja katsetamisjulguse eest.
«Eliis Sasmil suutis võluda žüriid roogade tasakaalu, maitsepuhtuse ja isikupäraga,» seisab peakokkade ühenduse pressiteates. Auhinnaks saab Sasmil minna kolmenädalasele õppereisile Normandias asuvasse Fauchoni kulinaaria- ja pagarikooli.
Aasta Noorkokk võistluse eesmärk on toetada noorte kokkade arengut, tutvustada Eesti toorainet ja tõsta toidukultuuri taset läbi praktiliste kogemuste. Võistlust korraldab Eesti Peakokkade Ühendus, koostöös Maitsev Eesti festivali ja meie paljude heade partneritega.
Tartumaa tooraine ja väiketootjate panus tõestas taas, et Eesti köök on täis värvi, maitset ja tulevikku – just sellist, mida need noored andekad kokad edasi kannavad.
PALJU ÕNNE VÕITJALE JA JUHENDAJATELE! OLEME NII UHKED!🥇🏆
Kopli 1 Põllu 11