fbpx
Tagasi

Kuressaare Ametikoolis korraldatud kutsevõistluse „Kokakunst Kuressaares 2017“ võidu tõi Tartusse Annika Jagomäe, eriauhinna erinevate tehnikate kasutamise eest sai Markus Pärn.

Teise ja kolmanda kursuse kokkade kutsevõistlusel  osalesid kokku 15 ametikooli õpilased, lisaks Eesti kutsekoolidele oli osalejaid ka Lätist ja Leedust. Võistlusel loositi erinevate koolide õpilased kaheliikmelistesse võistkondadesse, kes pidid valmistama põhiroa ja desserdi ning üllatustoidu.

Võidukaks osutunud Annika Jagomäele loositi paariliseks Nele-Ly Nõgel Valgamaa Kutseõppekeskusest. Koos valmistasid nad etteantud toorainetest pardifileest, pardimaksast ja viigimarjadest küpsetatud pardifilee, pardimaksa kreembrülee ja viigimarjakastmega. Magusroaks tehti kõrvitsamuffineid karamellkreemiga. Üllatusroaks valmistati kilusuupisted munavahuga.

Juhendaja Kairi Timuski sõnul tõi edu stabiilne ja rahulik esinemine. “Neil oli huvitav menüü ja stabiilselt head road läbi kõige kolme käigu,” selgitas ta.

Annika pälvis ka kohtunike kogu liikme Juss Lindmäe (KuKuu) eripreemia, sest 2. kursuse õppurina võistles ta 3. kursuslaste võistlusklassis. Eripreemia pälvis ka Markus Pärn, kes paistis kohtunik Alar Aksalule (GOSPA) silma erinevate tehnikate kasutamise eest. Üldarvestuses pidi Markus leppima 4. kohaga. Ken Mikko Vahtra sai samuti 4. koha ning Liisu Jürjenberg 5. koha.

Lisainfo:
Kairi Timusk
kutseõpetaja
kairi.timusk@khk.ee

 

Kopli 1 Põllu 11