fbpx
Tagasi

GOOD FRANCE ühendab Prantsusmaa saatkonnad 150 riigist, 1500 kokka ja ligikaudu 3000 restorani, et pakkuda Prantsuse roogi. Tänavu on selles auväärses reas ka Tartu Kutsehariduskeskuse õpperestoran, kes osaleb 21. märtsil ülemaailmsel GOOD FRANCE toidufestivalil.

Kutseõpetaja Kairi Timuski sõnul tuli festivali programmi kvalifitseerumiseks esitada menüü juba jaanuaris ning oodata seejärel organisaatorite heakskiitu.  Väljavalitud restoranide esindajad osalesid Prantsuse suursaadiku vastuvõtul ning seekord oli sinna asja ka Tartu Kutsehariduskeskuse õpetajatel ja kes koos õpilastega tähtsaks päevaks ettevalmistusi teevad.

Kolmapäeval, 21. märtsil saab  nautida 5-käigulist erimenüüd  vaid 12 EUR eest.  Valikus on flambeeritud tiigerkrevett, porgandisuflee, cassoulet värske salatiga, juustuvalik ja prantsuse šokolaadikook. Prantsuse roogi saab õpperestoranis nautida aga juba teisipäeval, 20. märtsil ning ka neljapäeval.

Peakoka rolli erimenüü valmistamisel täidab Grete Hansson – noor ja ambitsioonikas kokk ja kutsehariduskeskuse vilistlane, kes nüüd töötab restorani peakoka ja juhendajana. „Mulle meeldib katsetada uusi ja huvitavaid toite. Õpilastes püüan sütitada sädet kokanduse vastu ja julgustada laiemalt mõtlema, katsetama ja uusi asju avastama,“ ütles Hansson.

Tänavune menüü on välja töötatud koos koka eriala kutseõpetajate Kairi Timuski ja Liia Siniveega ja toite valmistavad õpilased õppegrupist K116. Kohti saab broneerida telefonil 7361836 või e-posti teel: meliss@khk.ee

Lisaks Tartu Kutsehariduskeskuse õpperestoranile on GOOD FRANCE erimenüü ka restoranis Chez Andre, kokku osaleb Prantsuse toidufestivalil 14 restorani ja söögikohta üle Eesti.

Vaata lähemalt http://restaurateurs.goodfrance.com/en/participating-restaurants
4th Gout de France [qatarisbooming.com]

Lisainfo:
Kairi Timusk
kutseõpetaja
kairi.timusk@khk.ee

Kopli 1 Põllu 11