Hübriidõppe platvorm HyBake: 100% osalejate soovitus ja positiivne kogemus!
Neljapäeval, 26. oktoobril, toimus Tartu Rakenduslikus Kolledžis HyBake küpsetamispäev, kus tutvustati rahvusvahelist hübriidõppe platvormi, mis on loodud koostöös Soome, Läti, Leedu ja Sloveenia partneritega. HyBake platvorm, millele pagarid ja õppijad üle Euroopa on andnud 100% positiivset tagasisidet, on nüüd kättesaadav kõigile huvilistele.
HyBake küpsetamispäeval said osalejad Tartu ja kaugematest koolidest võimaluse õppida HyBake projekti ja uute küpsetamistarvikute kohta. Praktilistes töötubades juhendasid VOCO- ja külalisõpetajad osalejaid, et valmistada erinevate riikide traditsioonilisi küpsetisi, näiteks Soome Runebergi kooki, Leedu Kuršenai rulli ning Läti peekonipirukaid. Lisaks toimus toidufotograafia töötuba Zeinäb Mirzojeva juhendamisel.
HyBake platvorm tõestab, et veebi kaudu õppimine ja õpetamine on ka praktiliste oskuste omandamiseks täiesti võimalik. Idee algatasid Tartu Rakendusliku Kolledži toiduainete tehnoloogia õpetajad Lilija Suburg, Riina Meinking ja Zeinäb Mirzojeva, kelle entusiasm ja visioon on tänaseks viinud platvormi kõigini.
Platvormi edu saladus seisneb mitmes aspektis. Esiteks on platvormile kogutud erinevate rahvaste pühadetraditsioonid ja küpsetised, pakkudes õppijatele laia valikut retsepte. Iga retsepti juurde kuulub tehnoloogia kirjeldus ja selgitavad õppevideod, mis teevad õppimise hõlpsaks ja kättesaadavaks. Videote lihtsus ja selgus aitavad õppijatel mõista ja järgida protseduure oma tempos.
HyBake platvormi loonud õpetajad ise tõid esile koostööprotsessi väärtust, kus õpiti erinevate riikide küpsetamistraditsioone ja jagati hübriidõppe parimaid praktikaid. Projekti raames toimunud kohtumised ja koolitused tõid kaasa uusi teadmisi ja oskusi, mis rikastavad õpetajate digipädevusi ja keeleoskust ning annavad kindlustunnet hübriidõppe läbiviimisel.
Kaire Mets, HyBake projektijuht, kutsub kõiki tutvuma platvormiga ning rõhutab, et see on saadaval ja kasutatav kõigile – olgu tegemist üldhariduse, kutsekooli õpilaste, hobiküpsetajate või professionaalsete pagaritega.
Projekti rahastas Euroopa Liidu Erasmus+ programm.