fbpx
Tagasi

Õpperestoranis Meliss pakuti täna, 14. jaanuaril viiekäigulist õhtusööki, millest enamik roogi serveeriti pimeõhtusöögina. Tegu oli toitlustusteemalise projektiga, mille korraldasid tulevased kokad KK14 grupist.

Ühe korraldaja Vidrik Joosu sõnul tuli idee grupitööna. “Mõtlesime, et pimeõhtusöök oleks põnevam nii külastajatele kui meile,” selgitas ta. Pimeõhtusöögi idee seisneb selles, et kaetud silmadega keskenduvad sööjad rohkem toidu maitsele, lõhnale ja tekstuurile. Seetõttu said kõik külalised endale ka silmakatted.

“Eks me kõik pakkusime välja ideid erinevateks käikudeks ja siis koos otsustasime, et mis neist menüüsse tuleb. Mõne roa peale oli mitud kandidaati aga üldiselt läks valimine valutult,” meenutas Joosu toitlustusprojekti idee ja õhtusöögi menüü sündi.

Külalistele pakuti sissejuhatuseks kilutrühvlit leivapaneeringus ja soojaks eelroaks oli röstitud kitsejuust ciabattal pestokastmega. Kolmas käik oli supiduo, mis koosnes metsaseene- ja peedipüreesupist peeditšipsiga. Pearoaks oli küpsetatud pardi rinnafilee apelsinikastmega, lisandiks röstitud lillkapsapüree ning magusroaks serveeriti hapukoore panna cotta’t, aedmaasikajäätise ja piparmündikastmega.

Kuigi projekti hakati ette valmistama juba novembris, tuli vahele praktikaperiood, kus kõik olid ettevõtetes praktikal ja mõned lausa välispraktikal, nii, et tegelikult läks ettevalmistusega ikka kiireks, nentis Joosu. “Kõik ettevalmistused alates kaupade tellimisest kuini kalkulatsiooni, valmistamise ja teeninduseni oli meie grupi teha,” kirjeldas ta. “See oli meeskonnatöö, kogu grupp hoidis kokku ja tegi selle õhtu nimel tõsist koostööd,” ütles ta. “Kõige enam pabistasime teeninduse pärast, sest see pole meie eriala aga said kõik hakkama. Kõik sujus hästi ja midagi untsu ei läinud,” hindas ta.

Toitlustusprojekti korraldanud gruppi KK14 juhendas õpetaja Kairi Timusk.

Kopli 1 Põllu 11