fbpx
Tagasi

Rukkiseltsi, Pagarite Seltsi ja Põllumajandusmuuseumi koostöös korraldatud konkursil “Parim uudseleib” hinnati kutsehariduskeskuse õpetajate ja pagar-kondiitrite valmistatud leivad esikolmikusse. Võistlusleibu maitsesid ja hindasid Põllumajandusmuuseumi lõikuspeole tulnud inimesed, kelle lemmikuks osutus Muhu pagarite leib, sellele järgnesid kutsehariduskeskuse porgandiga rikastatud lihaleib ja ahjuõunapüree ja peediga vormileib.

Konkursileivad valmisid õpetajate Lilija Suburgi ja Maarja Lebedevi ning pagar-kondiitri eriala esmakursuslaste tootearenduse tulemusena. Lihaleib oli valmistatud põrandaleivana, kus leivataignat oli rikastatud porgandikuubikutega ning vormimisel keeratud sisse suitsupõske ja röstsibulat. “See on leib, kus on kõike sees – köögivilja, teravilja ja liha, nii, et mitte midagi ei ole sinna lisaks enam vaja”, märkis Suburg. Kolmanda koha pälvinud leib oli tehtud ahjuõuna püree, peeditükkide ja täisterajahuga.

“Leivad sündisid katsetamise käigus, kohe olid ka esmakursuslastega tunnid, nii, et nende esimene leivategu oli kohe konkursileibadega. Mõtlesin, et oleks vaja leiba millegagi rikastada ja nii saigi proovitud. Kolleegid maitsevad ja annavad tagasisidet ja nii ta tuleb. Ka koolis on vaja midagi uut, erinevat, me ei saa alati traditsioonilist teha”, jutustas Lilija Suburg.

Leivakonkurss lõpetas tänavuse Leivanädala.

Lisainfo:
Merle Truupõld
Toiduainete tehnoloogia osakonna juhataja
merle.truupold@khk.ee

Kopli 1 Põllu 11