fbpx
Tagasi

25.-27. veebruarini on kutsehariduskeskuse pagariklassis tunda mõnevõrra teistsuguseid lõhnu, sest siis küpsetatakse Küproselt pärit õpilaste juhendamisel Küprose traditsioonilisi pagaritooteid.

Tegu on Erasmus+ programmi raames Eestisse saabuvate õpiränduritega Küproselt, Paphosest. Kõik kuus on täiskasvanud kutseõppijad, kel on laialdane töökogemus Küprose pagari- ja kondiitritöökodades.

Kutsehariduskeskuse toiduainete tehnoloogia osakonna juhataja Merle Truupõld sõnas, et Küprose köök ja küpsetised tunduvad esmapilgul olema eksootilised. “Meil pole tegelikult kokkupuudet olnud, nii, et ootame suure põnevusega uusi teadmisi ja oskusi,” ütles ta.

Kolmepäevase rahvuslike küpsetiste kursuse jooksul saavad selgeks Küprose traditsioonilise spinati- ja fetajuustu piruka, vorstipiruka ning baklavaa valmistamine. Tehakse ka lehttaignast croissante singi ja juustuga ning filotaignast valmivat galatoboureko pirukat ning valmistatakse šokolaadist kaunistusi. “Rahvuslike küpsetiste valikaine saab sisult rikkamaks,” kinnitas Merle Truupõld. “Kes maitsta tahab, võib meie kauplusse sisse põigata,” lisas ta.

Lisainfo:
Merle Truupõld
toiduainete tehnoloogia osakonna juhataja
merle.truupõld@khk.ee

Kopli 1 Põllu 11