Leivanädala tähistamine VOCO-s
Leivanädala raames toovad KPKo25 pagar-kondiitri eriala õpilased õpetaja Lilija Suburg juhendamisel Kopli 1 A-korpuse fuajeesse uusi ja häid vanu värskeid maitseelamusi.
Esmaspäeval, 6. oktoobril edendatakse keskkonnasäästmist. Õpilased on valmistanud retsepte, kuidas „vana“ leiba ja saia loominguliselt uutes toitudes kasutada. Retseptid on kõigile huvilistele kättesaadavad plakatitena toidujagamiskappide juures Kopli ja Põllu korpustes, et julgustada teadlikku ja säästlikku toiduvalmistamist.
Teisipäeval, 7. oktoobril kell 10-13 on Kopli A-korpuse fuajees pop-up müügilett, kust saab osta nii leiva- ja saiatooted kui ka valikut lihatoodetest. Müügilett on avatud kuni kaupa jätkub.
Lisaks toimub samal päeval koolilastele leivatainast kujukeste voolimise töötuba, kus lapsed saavad oma kätega proovida, kuidas lihtsast leivatainast sünnivad erinevad kujundid ja vormid. Meie õpilased proovivad õpetaja ametit, juhendades 2. klassi õpilasi selles vahvas töötoas.
Leivanädala programm jätkub ka kolmapäeval, 8. oktoobril ja neljapäeval, 9. oktoobril, kui KPKo24 kursuse õpilased valmistavad erinevate rahvaste leiva- ja saiatooted. Nii saavad külastajad teha väikese kulinaarse rännaku eri maade leivakultuuridesse otse Kopli koolimaja C korpuse sööklas ostes endale meelepäraseid tooteid.
Leivanädala eesmärk on tuua esile traditsiooniliste pagaritoodete mitmekesisus, tutvustada säästlikke toiduvalmistamise viise ja anda noortele võimalus oma loomingut avalikkusele tutvustada.