fbpx
Tagasi

Täna, 25. oktoobril Tallinna Toidumessi rames peetud kutsevõistluselt “Noorkokk 2017″ teenis hinnalise pronksi kutsehariduskeskuse õppur Lele Luup koos abikokk Kirsti Helena Kutsariga.

Seekordse võistluse kohustuslikuks komponendikd oli pardikoib ning Nopri talumeierei kohupiim. Lele ja Kirsti valmistas  võistluse pearoaks köögiviljaleemes pardikoiva, kartulipüree, peterselli-kartulipüree ja porgandipüreega, lisandiks punase veini, mee ja musta ploomi kaste ning pastinaagi tsipsid ja veinised šalottsibulad. Magusroaks valmis sidrunikook, tumeda šokolaadi ja Vana Tallinna moussee, jõhvikamoussee, kama-kohupiima vahu, astelpaju kaaviari, maasikakastme ja musta leiva-maapähkli puruga.

Sellist tulemust ei osanud küll oodata, täiesti ülevoolav tunne on praegu,” tunnistas Lele peale võistluse lõppu. “Toitudes oli palju erinevaid komponente, kuid toidu nimed kõlavad ehk keerulisemaltki kui sisu. Kõige keerukam oligi pardikoiva küpsetamine. See tuli kiiresti puhastada, pruunistada ja ahju saada ning siis pidevalt kasta. See nõudis kõige rohkem tööd,” kirjeldas teise kursuse sessioonõppes kokaks õppiv Lele. Toiduvalmistamise kogemus on tal aga Mack Barbeque restoranist.

Lele juhendaja Iolanda Pärtmaa kinnitas, et seekordne võistlus möödus rahulikus, enesekindlas ning positiivses võtmes. “Muidugi on suur rõõm tulemuse üle,” ütles ta kolmeteistkümne võistleja seast hinnalise kolmanda tulemuse saavutanud Lele kohta kommenteerides.

Võit ja Noorkokk 2017 tiitel läks Pärnumaa Kutsehariduskeskusse ning hõbeda sai Kehtna Kutsehariduskeskuse võistleja.

Lisainfo
Iolanda Pärtmaa
kutseõpetaja
iolanda.partmaa@khk.ee

Kopli 1 Põllu 11