fbpx
Tagasi

Eile, 10. aprillil Tartu Kutsehariduskeskuses peetud rahvusvahelised lihameistrite kutsevõistlused „Nordic/ Baltic Gourmet Butcher 2019“ võitis Norra võistleja Jesper Ødegard Nilsstua. Teise koha sai Taani võistleja Annika Rehder Adamsen ning kolmanda koha viis taas Norrasse Sandra Ellevog Antonsen.

„Võistlus oli tegelikult väga tasavägine, sest esimest ja teist kohta lahutas vaid paar punkti,“ rääkis võistluste peakorraldaja, lihatehnoloogia kompetentsikeskuse juht Kristi Luht. „Norrakad olid siiski favoriidid, kõigis vooruides oli tunda professionaalsust ja kindlust. Võitjal oli ka varasem edukas võistluskogemus selja taga ning see kõik peegeldus tulemustes,“ lisas ta.

Kokku osales võistlustel kümme võistlejat viiest riigist – Norrast, Taanist, Leedust, Lätist ja Eestist. Ainus Eesti võistleja, Tartu Kutsehariduskeskuse koka õpilane Günther Sein küll esikolmikusse ei pääsenud, kuid esines igati tublilt. „Ta tegi rahulikult, kindlalt ja närveerimata kõik võistlusülesanded ära ja eriti hästi läks tal loomulikult viimases kokanduslikus voorus. Kohtunike antud punktiskoor oli kokkuvõttes tugev keskmine,“ kommenteeris võistluste peakorraldaja Kristi Luht.

Võistlus koosnes kolmest osast. Esiteks tuli võistlejatel konditustada sea tagaosa, siis teha viis  lihavalmistist ning lõpuks valmistada ja serveerida kaks identset liharooga.

Kõigile osalejatele ning parimatele panid auhinnad välja Veikand AS,  AS Nõo Lihatööstus, Coop Eesti Keskühistu, Järveotsa Vutifarm OÜ ja Rannarootsi Lihatööstus AS.

 

Lisainfo
Kristi Luht
lihatehnoloogia kompetentsikeskuse juht
kristi.luht@khk.ee

Kopli 1 Põllu 11