fbpx
Tagasi

Eile, 29. oktoobril toimunud noorte kokkade võistlusel võitis esikoha ning Noorkokk 2020 tiitli Carina-Elisabeth Hade Tartu Kutsehariduskeskusest. Carina-Elisabethi abikokaks oli Hedi Haugas, kes pälvis parima abikoka eriauhinna. Parima juhendaja auhinna sai Tartu Kutsehariduskeskuse kutseõpetaja Õnnela Muuga.

Kokku võistles tänavu seitse tiitlipretendenti, kel tuli etteantud aja jooksul valmistada pidulik isutekitaja, broileriliha ja –subprodukte sisaldav pearoog ning magustoit, milles on kasutatud Fazeri riivleiba ning meetooteid.

Esikoha pälvinud Carina-Elisabeth Hade valmistas isutekitajaks suitsutatud kukeseene tartaleti juursellerikreemi, munakollase-flakey, marineeritud kuusevõrsete ja röstitud seedermänniseemnetega, pearoaks kana-toorjuustu ballotine’i võrkkelmes kanapugu, puraviku jus lié, pärandipeedi tekstuuri, porgandi-bâtonneti, hirsi “lume” ja murulauguõliga, magustoiduks aga mee-semifreddo “leivakivide”, õietolmukrõbediku, astelpajugeeli ja rukkilinnase-tuilega.

 

Carina-Elisabethi sõnul eelnesid võidule väga pikad treeningnädalad ning palju unetuid öid. “Aga ilmselt tänu just põhjalikule ettevalmistusele õnnestus võistlusel kõik 100%liselt,” rõõmustas Hade. “Olen väga tänulik oma abilisele Hedi Haugasele ning juhendaja Õnnela Muugale, kes mind tohutult inspireerinud, motiveerinud ja aidanud on. Võidu taga on meeskonnatöö”.  Noorkokk valas kiidusõnadega üle ka oma mentori, kelleks on tuntud tippkokk ning Eesti Peakokkade Ühenduse president Taigo Lepik. “Taigo andis soovitusi mida meie menüüs võiks muuta, veel paremaks teha,” selgitas ta. “Oleme kõik väga õnnelikud, sest tegime koos palju tööd, et võistlustel hästi esineda. Oleme ausad, teine koht poleks meid rahuldanud,” lisas Hade.

Kokapisiku korjas Carina-Elisabeth üles köögis töötades.”Peale gümnaasiumi töötasin teenindajana, siis juba kutsuti kööki ning seal sain aru, et see ala mulle väga meeldib.  Mõtlesin, et kui meeldib, siis peaks veel õppima ja kokapaberid ka saama. Kõige parem osa koolist on juhendaja Õnnela, kes on tõesti nii inspireeriv,” rääkis Hade oma kokateest.

Züriiliikme ning restoran Wicca peakoka Angelica Udekülli sõnul oli Hade võidutööde puhul märgata läbivalt kõrget taset. “Tema road olid tehniliselt väga hästi läbi mõeldud ning ka maitsed olid suurepäraselt paigas,” kiitis Udeküll. “Üleüldiselt saab seekordsete võistlejate puhul tõsta esile head tehnilist võimekust ja julgeid katsetamisi. Eesti kokandusel on suur ning lootusrikas tulevik!”

Noorkoka võistlust korraldab Eesti Peakokkade ühendus ja selle  peaeesmärk on propageerida koka eriala ning võimaldada kutseõppeasutuste õppuritel näidata oma erialaseid oskusi.

Lisainfo:
Õnnela Muuga
kutseõpetaja
õnnela.muuga@khk.ee

Kopli 1 Põllu 11