fbpx
Tagasi

18.-19. novembril toimus Kultuurikatlas festival Maitsev Eesti, mille raames peetakse ka kokkade võistlused. Selgitati välja aasta noorkokk, kelleks pärjati Aljona Koch Tallinna Teeninduskoolist. Teise koha sai Helena Höövelson (Tartu Rakenduslik Kolledž) ja kolmandaks platseerus Cerle Siim (Rakvere Ametikool).

Eesti Peakokkade Ühendus korraldab noorkokkade võistlusi juba 18. korda. Võistlustulle astus kuus parimat noort kokka, kelle vanus jääb alla 23 ning on alles kokaks saamise õpiteel. Nelja tunniga tuli valmistada kolm käiku: tervitussuupiste (taimne, 50% soe), kohustuslik tooraine pärandipeet; pearoog (sealiha + 2 lisandit + kaste), kohustuslik tooraine seaabaliha ja juurseller; magustoit, kohustuslik tooraine Krameri tuviõun ja rukkilinnasejahu

„Tase oli väga tugev. Toidud olid maitsvad. Hea on näha, et kooliõpilased kasutavad keerulisi tehnikaid,“ kiitis võistluste peakohtunik Pavel Gurjanov osalejaid. Parim pearoog võistlejatest õnnestus valmistada just Helenal. „Roog nägi imeilus välja ja eristus teistest ka tehnika poolest, tehniliselt väga hästi oli kasutatud keerulist abalihatükki,“ kiitis pearoogasid hinnanud Tarvo Kullama.

Oleme uhked! Palju õnne Helena, tema abiline Vasylyna ja juhendaja Markus Pärn!

Aasta Noorkokk 2023
I KOHT Aljona Koch (Tallinna Teeninduskool)
II KOHT Helena Höövelson(Tartu Rakenduslik Kolledž)
III KOHT Cerle Siim (Rakvere Ametikool)

Kopli 1 Põllu 11