fbpx
Tagasi

Täna, 19. septembril selgitas žürii välja tänavuse Meistri moosi. Võitjaks osutus kondiitri eriala õpilase Marianne Hansoni valmistatud ploomimoos lavendliga.

Kokku oli tänavu maitsmiseks ja hindamiseks esitatud kaheksa moosi viielt autorilt. Toitlustuse ja turismi osakonna juhataja Maire Meritsa sõnul olid esitatud moosid kõik väga sisukad ja maitsvad ning hindepunkide põhjal käis tihe rebimine. Ainukesena kogus žüriilt aga üle 100 punkti suurepärase värvi ning siidise konsistentsiga ploomimoos, mille maitse muudavad eriliseks ja hõrguks lavendliõied. „See moos pälvis ka rohkelt kiidusõnu originaalsuse ja idee eest,” märkis ta. Vaid kuus punkti võitjast vähem kogus Reeli Engelbrechti valmistatud tervise moos ja võidukolmikusse mahtus veel Mariann Karja vaarika-virsiku moos.

Marianne Hansoni võiduretsepti järgi valmistatavad kokaõpilased nüüd suuremas koguses meistri moosi, et seda sel õppeaastal kooli külalistele kinkida. Moosipurgi peale kleebitakse ka autori nime ja pildiga kleebis.

Moose maitses ja hindas žürii koosseisus Raini Jõks, Liivi Raudsepp, Kaire Mets, Raido Roostalu, Ergo Alama, Ingelo Raja, Alina Lauriku, Eret Meejärv ja Olga Džepka.

Lisainfo:
Maire Merits
toitlustuse ja turismi osakonna juht
maire.merits@khk.ee

Kopli 1 Põllu 11