Tartlased tõid kokakunsti võistlustelt koju kaks hõbemedalit
Möödunud nädala lõpus toimunud kokaõpilaste võistlusel „Kokakunst Kuressaares 2018“ näitasid Tartu Kutsehariduskeskuse õpilased kõrget klassi. Tegu onli meeskondliku võistlusega, kus erinevate koolide õpilased loositi kaheliikmelistesse võistkondadesse ning tiimitööna pidid valmistama etteantud toiduainetest võistlusroad. Lisaks Eesti kutsekoolide kokaõpilastele olid seekord võistlemas ka Läti ja Leedu noored kokad. Võistkonnad pidid valmistama põhiroa ja desserdi ning üllatusroa.
Teise kursuse õpilaste arvestuses pälvis hõbemedali kutsehariduskeskuse noormees Kevin Hakk, kes võistles ühes tiimis koos Agnes Nugisega Valgamaalt. Kirsti Helena Kutser sai tubli 4. koha.
Kolmanda kursuse õpilaste arvestuses saavutas kaheksa rahvusvahelise paari seas meie Merilyn Kaljula koos Leedus, Klaipeda turismikoolis õppiva Rokas Ragauskasega hinnalise hõbedase medali. Lisaks sellele pälvis Merilyn Kaljula lausa kaks peakokkade eriauhinda. Teda tõstsid esile nii Rudolf Visnapuu kui Emmanuel Wille. Kolmanda kursuse võistlejate arvestuses võistelnud Egert Pärtel saavutas oma tiimikaaslasega koos taas 4. koha.
Võistluste auhinnatseremoonial kiitis peakohtunik Rudolf Visnapuu (Estonia Resort Hotel & Spa restoran NOOT) kaheliikmeliste võistkondade koostööd. „Tore oli vaadata, kuidas eesti, inglise, vene ja kehakeeles ning positiivse huumoriga omavahel suhtlesid. Võitsid kõige stabiilsemad meeskonnad,“ ütles ta.
Toitlustuse ja turismiosakonna juhataja Maire Merits tunnustas võistlejate juhendajaid kutseõpetajaid Inga Ilvest, Maire Linsit, Kairi Timuskit ja Liia Siniveed.
Kokakunst Kuressaares sai alguse 2010. aastal eesmärgiga pakkuda õpingutega samas faasis olevatele eakaaslastele kokavõistluse kogemust ja motivatsiooni oma erialal tippu jõudmiseks.
Lisainfo:
Inga Ilves
kutseõpetaja
inga.ilves@khk.ee