Toitlustuse õpilased tõid rahvusvahelistelt võistlustelt koju kuus medalit
Eile, 27. märtsil Riia Turismi ja Loomemajanduse Tehnikumis toimunud rahvusvahelistel kutsevõistlustel esinesid Tartu Kutsehariduskeskuse õpilased nii edukalt, et said kokku 6 medalit.
Kuldmedali lihakulinaaria võistluselt võitis Urmet Reinhold, Renee Mäesepp sai kolmanda koha.
Hõbemedali kokkade võistlusel sai Ingelo Raja ning kondiitrite võistluselt Mai-Liis Kombe.
Restoraniteenindajate võistlusel sai teise koha Virje Laak ning kolmanda koha Annamaria Ränk.
Lihatehnoloogia õpetaja Kristi Luht selgitas, et lihakulinaaride ülesandeks oli terve kana konditustamine ja sellest roa valmistamine. Urmet Reinhold täitis saadud kanaliblika pähklite ja maitsva täidisega, keeras rulli ning rulli omakorda lehttaignasse küpsema.
Kondiitrite võistlusel tuli küpsetada magusaid tartalette, kuid olla valmis ka üllatusteks, sest toidukorvi sisu polnud teada. Nii tuli võistlejatel kohapeal otsustada, mis täidis valmistada. Kondiitriõpetaja Ülle Soesoni sõnul valmisas Mai-Liis Kombe korvikese sisse karamellikreemi, kattis ganache´ga ja kaunistas puuviljadega. Ning kõige peale valmistas karamellist kupli. „See tõusis teiste tööde seas esile,“ kinnitas ta.
Kokkade võistlusülesandeks oli valmistada suupiste, pearoog ja magusroog, kusjuures kõigil käikudel oli antud kolm kohustuslikku komponenti, mida kindlasti kasutada tuli. Restoraniteenindajad pidid näitama teadmisi ja oskusi salvrättide voltimises, laua katmises, veini dekanteerimises, juustutaldriku valmistamisel ning lauas teenindamisel.
Rahvusvahelisest võistlusest võtsid osa peale Läti veel kutseõpilased Eestist, Leedust, Poolast, Prantsusmaalt ja Ukrainast. Toitlustuse ja turismi osakonna juhi Maire Meritsa sõnul möödus võistlus igati edukalt. „Hästi tehtud, meil on tublid õpilased ja nende juhendajad“!
Lisainfo:
Kristi Luht
kutseõpetaja
kristi.luht@khk.ee