fbpx
Tagasi

Tartlased teavad, et veebruar on maitseelamuste kuu. Juba kaheksandat korda toimuva eriprojekti „Maitsev Tartu“ raames kutsuvad Tartu parimad restoranid linnarahvast endale külla, pakkudes kohalikust toorainest valminud kolmekäigulist erimenüüd. Sel korral kutsusid korraldajad kampa ka Tartu Rakendusliku Kolledži õpetajad, kes andsid projekti ettevalmistusse oma panuse.

Erimenüüde ettevalmistusse oli kaasatud žürii, kuhu kuulus kaks VOCO toidukooli kutseõpetajat: Elika Raal-Kikas ning Õnnela Muuga. Žürii ülesandeks oli jagada restoranidele tagasisidet. „Me saime kõigi toitlustusettevõtete “Maitsva Tartu” menüüde lahtikirjutused koos fotodega. Žürii ülesandeks oli menüüsid hinnata ning lisada omapoolsed kommentaarid. Menüüde puhul tuli hinnata näiteks käikude omavahelist sobivust, serveerimise atraktiivsust, menüü ja hinna vastavust, kohaliku tooraine kasutust,“ kirjeldas oma tööd žürii ridades kutseõpetaja Elika Raal-Kikas. Tema sõnul oli tore näha, et nii mitmeidki žürii tähelepanekuid ja soovitusi võeti tõesti arvesse.

Mõlemad õpetajad tunnistavad, et ehkki töö oli aeganõudev ja vastutusrikas, andis see hea kogemuse ning ka hea ülevaate toidumaailmas hetkel valitsevatest kõige värskematest trendidest. Kutseõpetaja Õnnela Muuga sõnul ei olnud osalejad sugugi kitsid kitsid kasutama uuenduslikke meetodeid, miksides erinevate maade kööke ning sobitades neid eestimaise toorainega. “Palju kohtas näiteks geelide, püree, tolmu ja puru ning eriliste serveerimisnõude kasutamist,“ loetles Õnnela žüriitöös silma torganud valitsevaid toidutrende.

Küsimusele, millised olid õpetajate endi tänavused lemmikmenüüd vastab Elika, et tunnustust vääriad kõik osalejad. Ent toob siiski välja Antoniuse restorani ühtlaselt kõrge kulinaarse taseme läbi kõigi kolme käigu modernse väljapaneku ja menüü vastavuse koha stilistikale. Õnnela tõstab esile Pierre ja Dorpati stiilipuhtust ja menüüde lihtsust ning Chez-Andre, kes suudab alati üllatada efektsete serveeringute ja stilistikaga. Ent ühes on õpetajad sama meelt: oma kõht on kuningas ja enda lemmiku saab leida ainult restorane külastades.

Maitsva Tartu erimenüüsid saab nautida kogu veebruarikuu vältel ning kolmekäiguliste menüüde hinnad jäävad vahemikku 20–25 eurot. Kõik 23 projektist osa võtvat restorani ning nende menüüd on tutvumiseks väljas www.maitsevtartu.ee lehel.

Lisainfo

Elika Raal-Kikas
Kutseõpetaja
elika.raalkikas@voco.ee

Kopli 1 Põllu 11