Tagasi

Toidukool

Keskhariduse baasil | Koolipõhine | 6 kuud

Vanemkondiiter on magusakunstnik ning professionaal, kes loob trendikaid ja maitsvaid kondiitritooteid. Temas on ühendatud loov vaim ja ilumeel uute toodete arendamiseks, oskused meeskonna juhendamiseks ning soov ennast pidevalt arendada.

KELLELE?

Tartu Rakendusliku Kolledži õppetöökodadesse meisterõpetajate käe alla ootame ennast täiendama eelkõige kogemustega kondiitreid, kel on keskharidus, pagar-kondiitri või kondiitri 4. taseme kutse ning soov arendada tootearenduse oskusi.

KUIDAS TOIMUB ÕPE?
Statsionaarne jätkuõpe, sessioonõpe K ja N. Kestvus 6 kuud.

Eriala kirjeldavad märksõnad: Vanemkondiiter, kondiiter, toidukool.
  • Erialale kandideerimiseks on vajalik keskharidus ning pagar-kondiitri või kondiitri 4. taseme kutse
  • Vastuvõtukatse toimub suulise vestlusena

Vastuvõtt on hetkel suletud!

Tartu Rakendusliku Kolledži lõpetanud vanemkondiiter:

  • rakendab kondiitritehnoloogiat loovalt
  • täidab iseseisvalt keerukaid ja mitmekesiseid, loovaid ja uudseid lahendusi eeldavaid etteantud raamidest väljuvaid tööülesandeid
  • hindab ja analüüsib oma teadmiste ja oskuste taset, kasutades enesehindamist oma käitumise muutmiseks
  • kasutab digitehnoloogia võimalusi, hinnates kriitiliselt teabe usaldusväärsust, arvestades küberturvalisuse ja autorikaitse nõuetega
  • osaleb tulemuslikult erinevate meeskondade töös ning on võimeline neid vajaduse korral moodustama ja juhtima
  • analüüsib ja hindab iseseisvalt oma kutsealast ettevalmistust ning tööturul rakendumise ja edasiõppimise võimalusi
  • sooritab õpingute lõpus vanemkondiitri 5. taseme kutseeksami

Tartu Rakendusliku Kolledži vanemkondiitri õppekavas on 5 nädalat vanemkondiitri praktikat ettevõtetes, mida on töötaval kondiitril võimalik sooritada töökohal või üle kanda VÕTAga.

Lisaks on võimalik minna Erasmus programmi vahendusel välispraktikale:

  • Taani
  • Küprosele
  • Lätti
  • Leetu
  • Soome

Kondiitri- ja toitlustusettevõtted ootavad töökogemusega ning väga hea ettevalmistusega vanemkondiitreid.

  • Vanemkondiitri eriala lõpetajale on kindlustatud kindel töö ja arenguvõimalused:
    • kohvikutes,
    • restoranides,
    • kondiitriettevõtetes,
    • koogipoodides.
  • Kutsetunnistus kehtivusega Eestis ja teistes Euroopa riikides.
  • Karjäärivõimalused:
    • Head vanemkondiitrid tõusevad ametiredelil keskastmejuhtideks.
    • Ettevõtlikud ja loomingulised vanemkondiitrid loovad sageli oma ettevõtte.
    • Õpihimulisemad jätkavad õpinguid kõrghariduse tasemel, milleks Tartu Rakenduslik Kolledž on andnud vajaliku ettevalmistuse.

Edasiõppimise võimalusi pakuvad:

  • Kõrghariduse tasemel:
    • Eesti Maaülikool
      • Toiduainete tehnoloogia 
    • Tallinna Tehnikaülikool
      • Rakenduskeemia, toidu- ja geenitehnoloogia
Küsi lisainfot

Eriala ja õppekavaga seotud küsimuste korral pöördu:

Merle Truupõld

Toiduainete tehnoloogia osakonna juhataja
Küsi lisainfot

Sisseastumise ja kutsevalikuga seotud küsimuste korral pöördu:

Helen Johanson

Tugikeskuse juht
Kopli 1 Põllu 11