Birgit Allilender tõi rahvusvahelistelt võistlustelt koju pronksmedali
Möödunud nädalal Euroopa Hotelli- ja Turismikoolide Assotsiatsiooni poolt korraldatud rahvusvahelistel kutsevõistlustel pälvis pronksmedali Tartu Kutsehariduskeskuse noor kokk Birgit Allilender.
Kokku osales kokkade jõuproovil 54 võistlejat, kellest loositi välja 3-liikmelised võistkonnad. Juhuse tahtel sai Birgit oma meeskonnakaaslasteks itaallase Fabio ja Portugali noormehe Rui. Ka võistluse toidukorvi sisu said osalejad teada võistlusnädala algul ning esmalt tuligi koostada menüü, kus eelroa põhikomponendiks oli lõhe ning pearoog tuli valmistada kanafileest. Võistlustööde teostamiseks anti aega 2 tundi ning selle aja jooksul valmis Birgiti võistkonnal lõhe tar-tar juurviljadega ning pearoaks kanafilee rull suitsupeekoniga, lisandiks porgandipüree, veinis hautatud seened ning praekaste.
Birgiti sõnul said nende toidud žüriilt head hinded nii maitse kui serveerimise eest ja kokakunsti poolest võinuks saada ka parema koha, kuid meeskonnatöö vedas veidi alt. Pronksi üle on Birgitil siiski hea meel. „See on ikka suur rahvusvaheline võistlus ning sellises konkurentsis kolmanda koha saavutamine on väga hea tulemus, olen selle üle väga õnnelik,“ sõnas ta.
„Kui on tublid õpetajad ning pühendunud õpilased, siis tulevad ka head tulemused, mis valmistavad rõõmu nii neile kui ka kogu kooliperele,“ sõnas Tartu Kutsehariduskeskuse direktor Andrus Mõttus ja kiitis Birgit Allilenderit ja tema juhendajat Iolanda Pärtmaad.
Võistlus peeti sedapuhku Vahemere kruiisilaeva pardal ning lisaks pingsatele võistluspäevadele said osalejad külastada Barcelonat, Mallorca ja Korsika saari, Marseid ja Savonat. Muuhulgas elati kruiisil üle ka Vahemere tormituuled. „Puhata küll eriti ei saanud,“ muigas Birgit. „Vastupidi, päevad olid pikad, täis ekskursioone, võistluspinget ja teiste võistlustele kaasa elamist,“ rääkis ta.
Varem on Birgit Allilender silma paistnud koolisisestel võistlustel ning saavutanud esikoha kutsevõistlusel „Kokakunst Kuressaares 2013“.
AEHT võistlusel osales ka Tartu Kutsehariduskeskuse pagar-kondiitri eriala õppur Triinu Org ja juhendaja Sirje Jäär.
Lisainfo:
Iolanda Pärtmaa
tel 7361803