fbpx
Tagasi

Teisipäeval, 7. veebruaril korraldas Eesti Leivaliit kondiitrite ja meisterkondiitrite kutseeksamid.

Toiduainete tehnoloogia osakonna juhataja Merle Truupõllu sõnul sai esmakordselt kutseeksami sooritada otse kooli lõpetamisel, mistõttu ka kõik talvised lõpetajad kutseeksamist osa võtsid. „Kõigil – nii 16 kondiitril kui 6 meisterkondiitril eksam õnnestus ning nüüd saavad nad kooli lõpetada kutsetunnistusega,“ selgitas Truupõld.

Neljanda taseme kondiitri kutseeksami ülesanne koosnes kahest praktilisest tööst. Valmistada tuli 1 kilo küpsiseid ning 20 kihitatud taignast väikesaia. Viienda taseme meisterkondiitri eksamiülesanneteks oli aga martsipani ja suhkrumassist kaunistustega temaatilise biskviittordi valmistamine ning lisaks tuli tulevastel meisterkondiitritel voolida ka kuni 1 kg rasvaglasuurist kompositsioon.

„Hoolimata sellest, et eksamiülesanded selgusid sama päeva hommikul ning ettevalmistamiseks aega nappis, said kõik kutseeksami edukalt tehtud,“ ütles Truupõld. Eriti rõõmus oli ta esimese lennu meisterkondiitrite üle, sest ka kooli jaoks oli tegu esimese 5. taseme meisterkondiitrite grupiga, kus ennast täiendasid juba töötavad kondiitrid.
Kondiitreid juhendas kutseõpetaja Sirje Jäär ning meisterkondiitreid kutseõpetaja Anneli Ummik.

Talvine lõpuaktus toimub reedel, 17. veebruaril Vanemuise kontserdimajas.

Lisainfo:
Merle Truupõld
Toiduainete tehnoloogia osakonna juhataja
merle.truupõld@khk.ee

Kopli 1 Põllu 11