fbpx
Tagasi

Tartu Kutsehariduskeskuse kokaõpilased Keio Kaarlõp ja Susanne Rajang näitasid 14.-15. märtsil toimunud võistlustel “Kokakunst Kuressaares” auhinda väärt kokakunsti.

Viiendat korda peetud noorte kokkade kutsevõistlused tõid kokku kümne ametikooli teise ja kolmanda kursuse kokaõpilased. Võistlusjuhendi kohaselt loositi osalejad kaheliiklemistesse segavõistkondadesse ja neil tuli etteantud aja jooksul valmistada kahekäiguline õhtusöök.

Võistlusel valmistatavad road tuli meeskonnal kohapeal planeerida  vastavalt etteantud toidukorvi sisule. Nii tuli neljapäeval noortel kokkadel õhtusöök teha isevalmistatud hakklihast ning kalast ja kanast. Üllatustoit oli kissell. Ka reedel tuli süüa teha kalast ning üllatustoit oli  pannkook. Juhendaja Katrin Jursi sõnul said teise kursuse õpilased väljakutsetega hästi hakkama.

Kokkuvõttes võitsid esikoha Erik Tammeleht (Pärnumaa kutsehariduskeskus) ja Katrin Bitšuk (Viljandi ühendatud kutsekool).

Teise koha saavutas võistkond koosseisus Keio Kaarlõp (Tartu kutsehariduskeskus) ja Liis Kasemets (Valgamaa kutseõppekeskus).

Kolmandale kohale tulid Susanne Rajang (Tartu kutsehariduskeskus) ja Triinu Zarinova (Põltsamaa ametikool)

Võistluse kohtunikeks olid Eesti Peakokkade Ühenduse president Rudolf Visnapuu, Vabariigi Presidendi Kantselei peakokk Inga Paenurm ja GO SPA peakokk Toomas Leedu.

 

Kopli 1 Põllu 11