fbpx
Tagasi
Eile Taanis, Roskildes toimunud rahvusvahelistel lihatehnoloogia võistlustel esinesid edukalt Tartu Kutsehariduskeskuse kokad Kevin Savik ja Martten Piirilaht. Kevin saavutas hinnalise kolmanda koha ning Martten tuli viiendaks. Kokku osales üheksa võistlejat.

Põhjala ja Baltimaade Gourmet Butcher Competition 2018 võistlus koosnes kolmest voorust. Kõigepealt tuli võistlejatel 60 minuti jooksul lõigata sea tagaosa. Järgmiseks võistlusülesandeks oli valmistada saadud tükkidest 7-10 erinevat lihavalmistist, nagu näiteks täidetud liharullid, maitsestatud lihapooltooted, vardad ja muu. Kolmandana tõmbasid võistlejad loosiga välja ühe oma pooltoodetest, millest tuli küpsetada 2 portsjonit sooja rooga.

 

Võistlustöid serveeriti kutsehariduskeskuses valmistatud puitaluste pealt, mis kandsid Eesti 100 sümboolikat. Õpilasi juhendasid Kristi Luht ja Kamilla Lüdikainen.

 

Lihakulinaaria õpetaja ja juhendaja Kristi Luha sõnul tõi kutsehariduskeskuse kokaõpilastele edu stabiilsus ja hea töö kõigis kolmes võistlusvoorus.  Tegu oli esmakordse osalemisega lihakulinaaria rahvusvahelistel võistlustel ja saadud kogemused on seega väga hinnalised.
Võistluse korraldas Taanis, Roskildes asuv Meat Trade College. Toiduainete tehnoloogia osakonna juhi Merle Truupõllu sõnul avaldasid taanlased arvamust, et järgmised võistlused võiks korraldada juba Tartus. “Kindlasti on oluline, et meil oleks liha töötlemisest huvitatud õpilasi,” ütles Truupõld.
Lisainfo:
Kristi Luht
lihatehnoloogia õpetaja
kristi.luht@khk.ee
Kopli 1 Põllu 11