fbpx
Tagasi

Kutsehariduskeskuse koka ja toitlustusteeninduse eriala õpilased ning vabatahtlikud toitlustasid 21. septembril toimunud Tartu Rattamaratonil osalejaid.

Sel aastal valmistasid õpilased 2000 liitrit Salvesti suppi, 1700 liitrit Põltsamaa mahlajooki ja umbes 1000 liitrit Liptoni teed. Lisaks pakuti rattamaratonist osavõtjatele ja teenindavale personalile Leiburi kuklit ja leiba ning Tere Helluse jogurtit ja keefiri. Toitlustusjuht Maris Rõõmu sõnul arvestati 6000 inimesega.

„Sellest maratonist jääb kõigile meelde ilmselt see, et väikese hulga positiivselt meelestatud inimestega võib ära teha suure töö,“ ütles Rõõm. „Toitlustustiimi päev kestab 12 tundi, alustasime hommikul kell 8 ja jõudsime koju õhtul kell 20, see oli väga pikk päev. Ootasime palju vabatahtlikke, kuid neid tuli vähe. Seetõttu tegime 30 inimesega ära umbes 60 inimese töö.“

„Toitlustustiimis osalemine õpetab nii õpilastele kui ka vabatahtlikele kohusetunnet. Pühapäeva hommikul vara ärgata, bussiga kohale tulla ja 12 tundi järjest tööd teha ei ole naljaasi,“ sõnas Rõõm ning lisas, et 6000 inimese toitlustamine oleks kasulik ja vägev kogemus kõikidele inimestele.

Toitlustustiimi vabatahtlikud meenutavad päeva positiivse ja elamusterohkena. Infosekretär Merja Eglit ütles, et kõik vabatahtlikud olid äärmiselt tublid. „Tööd oli väga palju ja töö oli väga raske, aga õhtu lõpuks oli hea tunne, et nii palju sai ära tehtud. Väga tore on abiks olla sellisel suurel üritusel. Sain väga hea meeskonnatöö kogemuse ja kindlasti tahan võtta osa järgmiste maratonide toitlustamisest,“ kirjeldas ta.

„Mulle meeldib sellest melust osa saada!“ võttis päeva kokku juba pikka aega vabatahtlikuna abis käinud juuksurite õpetaja Elo Õun.

Rattamaratonist osavõtjad saavad finišis juba alates 1995. aastast Kutsehariduskeskuse õppurite ja vabatahtlike valmistatud sööke ja jooke. Varasemalt olid nad rajapunktide toitlustajad.

 

Lisainfo:
Maris Rõõm,
toitlustusjuht, tel: 7361895
maris.room@khk.ee

Kopli 1 Põllu 11