fbpx
Tagasi

Alates 24. aprillist saab Tartus, restoranis Atlantis süüa Tartu Kutsehariduskeskuse noorte kokkade poolt loodud toite. Restorani kevadmenüüsse pakkusid 2. kursuse kokaõpilased kokku kümme uut rooga.

Kutseõpetaja Õnnela Muuga sõnul on tegu esmakordse ühisprojektiga, mille eesmärgiks on anda noorkokkadele võimalus ennast tõestada ja teiselt poolt tuua restorani menüüsse uusi põnevaid toite. „Mõte on selles, et kasutatakse ära õpilaste loovust ja uuendusmeelsust,“ selgitas Muuga ja lisas, et õpilastel on tegelikult  mõtteid hästi palju ja selle projekti raames saavad nad oma ideed ka praktikas ellu viia.

Atlantise kevadmenüü on sündinud eelmiste aastate ühistöö pinnalt. „Kogu grupp on kahe aasta jooksul loonud retsepte ja valinud neist välja  eelkõige uuenduslikud lähenemised. Näiteks kasutavad nad tavapäratuid toorained  või  uuenduslikke kuumtöötlusmeetodeid aga ka toidutraditsioone uues, moodsas võtmes,“ jutustas Õnnela Muuga.

Nii näiteks on menüüsse pakutud maapirni püreesupp, kus põhitooraineks vähekasutatud maapirn.  Kanaleeme  tooraineks kasutatakse aga kanapugusid, mis samuti on vähelevinud tooraine, kuid annab roale hoopis omamoodi maitseväljundi. Pearoogade juures kasutavad noored kokad keerukamaid ja uuenduslikke meetodeid nagu  vaakumkotis küpsetamist, lepalaastul suitsutamist ja madaltemperatuuril küpsetamist.  Eesti traditsioonilistest roogadest on uuenduskuuri läbi teinud räimerullid aga ka näiteks kohupiimapontšikud, mida serveeritakse omavalmistatud kamajäätisega.

Õpilased  on teinud kõik uue menüü ettevalmistused, retseptid, kalkulatsioonid ning väljapaneku kujundamise. Igapäevane toidu valmistamine ja teenindus jääb  Atlantise  personali  teha.

„Väga sageli pöörduvad ettevõtted kooli poole, et leida praktikante või töötajaid, selline koostöövorm, kus õpilaste ideid tootearendusse kaasata soovitakse , on aga esmakordne,“ kinnitas õpetaja Muuga.  „Kui see koostöövorm sobib, siis me koostööd kindlasti jätkame.“

 

Lisainfo:
Õnnela Muuga
kutseõpetaja
tel 7361 803

Kopli 1 Põllu 11