Läti tippkokk annab meistriklassi
Täna, 9. oktoobril viib Riia Le Dome kalarestorani peakokk Maris Astics Tartu Kutsehariduskeskuse õpetajatele läbi meistriklassi.
Meistriklassi teemaks on Läti kaasaegne kulinaaria. Tartu Kutsehariduskeskuse majutus- ja toitlustusosakonna juhataja kt. Maire Meritsa sõnul annab tippkoka koolitus suurepärase võimaluse õppida tundma naabrite kokakunsti nende endi parimatelt meistritelt.
„Kutseharidus peab muutuma aina rahvusvahelisemaks ja avatumaks uutele teadmistele ja oskustele, sest ka meie lõpetajad pürgivad üha enam tööle piiri taha,“ selgitas Merits ning tõi näiteks kutsehariduskeskuse koka eriala vilistlased Mihkel Mangluse ja Kaisa Kliimandi, kes on jõudnud Michelini tärni restoranidesse oma oskusi rakendama.
Maris Astics on Läti hinnatud tippkokk, mitmete kokanduslike auhindade võitja ja noorte kokkade koolitaja Riia Restoraniteeninduse koolis, kes on ehitanud üles a´la carte restorani Le Dome. Asticsi sõnul on ehe Läti toit pärit metsikust loodusest ning seda ideed järgib ta ka oma restorani menüüs.
Lisaks sellele valmistab Maris Astics 10. oktoobril Tartus Caffee Truffes ja 11. oktoobril GMP Clubhoteli Pühajärve Restoranis galaõhtusöögi. Tutvu üritustega: http://clubhotel.