fbpx
Tagasi

Eile, 15. aprillil peeti Mattoni nimelised Eesti meistrivõistlused alkoholivabade kokteilide valmistamises, kus õpilaste seas pälvis kolmanda koha Markku Lõhmuse segatud jook.

„Võistlustele  pidi saatma oma originaalretsepti, kus kohustuslikuks komponendiks oli Mattoni mineraalvesi,“ selgitas  toitlustusteenindust õppiv Markku Lõhmus. „Tahtsin oma joogis rõhuda värsketele ja värskendavatele komponentidele ning seepärast kasutasin nii värskeltpressitud sidrunimahla, grenadillivilja kui ka  münti ja apelsinikoort,  lisaks  neile veel yum cha nõgese-jääteesiirupit ja muidugi  mineraalvett,“ selgitas ta oma loodud retsepti koostist. Kohapeal pidid  võistlejad oma retsepti alusel joogi valmistama ja serveerima.  Zürii hindas nii kokteilide valmistamise tehnikat kui joogi maitset.  „Võistluste  žüriis oli ka lapsi ja neile minu jook meeldis,“   lisas  Markku.

Esimese koha said  Tallinna Teeninduskooli õpilane  Kertu-Liina Mahla ning teise koha vääriliseks hinnati Julia Mentjuki samast koolist.

Eesti Baarmenide  Assotsatsiooni poolt korraldatud meistrivõistlustel  olid  peale  kutseõpilaste osalemas  ka professionaalid üle  Eesti.  Kuigi  õpilaste kategoorias  jõudis Markku  esikolmikusse, siis sama heaks hindas Markku ka osalemist  professionaalide  kategoorias, kus  ta 28 parima joogivalmistaja seas  üheksandaks jäi.  „Tegelikult läks  mul võrdlemisi hästi.  Sain  kohtunikelt kokku 241 punkti, vaid 1 punkti  vähem kui oleks vaja läinud finalistide sekka tõusmiseks, nii, et  see oli ikka pigem võit kui kaotus,“ rääkis Markku.

Võimalusi oma professionaalseid oskusi arendada on  Markkul  aga kohvik-restoran Kapriis. „Seal  on praktikat joogisegamises küll,“ kinnitas ta.

Lisainfo:
Maire Merits
Majutus-toitlustuse osakonna juhataja
tel 7361 864

Kopli 1 Põllu 11