Markku Lõhmuse võidukas kokteiliretseptis oli nii vett kui nõgese-jääteesiirupit
Eile, 15. aprillil peeti Mattoni nimelised Eesti meistrivõistlused alkoholivabade kokteilide valmistamises, kus õpilaste seas pälvis kolmanda koha Markku Lõhmuse segatud jook.
„Võistlustele pidi saatma oma originaalretsepti, kus kohustuslikuks komponendiks oli Mattoni mineraalvesi,“ selgitas toitlustusteenindust õppiv Markku Lõhmus. „Tahtsin oma joogis rõhuda värsketele ja värskendavatele komponentidele ning seepärast kasutasin nii värskeltpressitud sidrunimahla, grenadillivilja kui ka münti ja apelsinikoort, lisaks neile veel yum cha nõgese-jääteesiirupit ja muidugi mineraalvett,“ selgitas ta oma loodud retsepti koostist. Kohapeal pidid võistlejad oma retsepti alusel joogi valmistama ja serveerima. Zürii hindas nii kokteilide valmistamise tehnikat kui joogi maitset. „Võistluste žüriis oli ka lapsi ja neile minu jook meeldis,“ lisas Markku.
Esimese koha said Tallinna Teeninduskooli õpilane Kertu-Liina Mahla ning teise koha vääriliseks hinnati Julia Mentjuki samast koolist.
Eesti Baarmenide Assotsatsiooni poolt korraldatud meistrivõistlustel olid peale kutseõpilaste osalemas ka professionaalid üle Eesti. Kuigi õpilaste kategoorias jõudis Markku esikolmikusse, siis sama heaks hindas Markku ka osalemist professionaalide kategoorias, kus ta 28 parima joogivalmistaja seas üheksandaks jäi. „Tegelikult läks mul võrdlemisi hästi. Sain kohtunikelt kokku 241 punkti, vaid 1 punkti vähem kui oleks vaja läinud finalistide sekka tõusmiseks, nii, et see oli ikka pigem võit kui kaotus,“ rääkis Markku.
Võimalusi oma professionaalseid oskusi arendada on Markkul aga kohvik-restoran Kapriis. „Seal on praktikat joogisegamises küll,“ kinnitas ta.
Lisainfo:
Maire Merits
Majutus-toitlustuse osakonna juhataja
tel 7361 864