fbpx
Tagasi

Homme, 5. novembril algusega kell 18.00 avab Mihkel Manglus ühe õhtu restorani. Tartu Kutsehariduskeskuse restoranis pakutakse vaid selleks õhtuks loodud menüüd, kus põhirõhk on   hooajalistel kohalikel toorainetel ja  meisterlikul kokakunstil.

Tartu Kutsehariduskeskuse vilistlast Mihkel Manglust peetakse üheks andekamaks  nooreks kokaks Eestis. Ta on “Noorkokk 2012”  tiitli võitja, kes on end täiendanud mitmetes maailma tipprestoranides. Neist olulisemateks peab ta  Michelini*** restorani “La Vie” Saksamaal ja  Belgia Michelini*  restorani „In De Wolf“, samuti restorani „Geranium“ Kopenhaagenis.

„Mihkel pole lihtsalt noor kokk, vaid pika puuga suurima rahvusvahelise kogemusega noor kokk,“ kinnitas programmi “Eesti Maitsed” juht Aivar Hanson.

Praegu töötab Mihkel Manglus kokana restoranis “Tchaikovsky”, mis muide saavutas Eesti parimate restoranide edetabelis teise koha. Mangluse sõnul pole tippude seas olemises midagi erilist. „Olime  teisel kohal varemgi, kuid sel aastal on vahe esikohal oleva „Alexandriga“ kahanenud 2 punktini,“ märkis ta.

Ühe õhtu restoraniga soovib Mihkel Manglus tuua killukese laias maailmas omandatud oskustest kodulinna ja –kooli Tartusse.  Meisterliku ja detailideni täiusliku neljakäigulise õhtusöögi ettevalmistamine kestab kaks päeva ning muuhulgas küpsetab noor kokk ise ka leiva.

Kutseõpetaja Õnnela Muuga sõnul on  Mihklis esindatud nooruslik entusiasm ja julgus toorainetega katsetada ning täiskasvanulik kogemus ideesid  vormistada. „Ainulaadset kooslust esitletakse ühe õhtu restoranis koos õpilastega ja see emotsioon on kindlasti  kordumatu ja inspireeriv,“ lubas ta.

Huvi Mihkel Mangluse ühe õhtu restorani vastu oli suur ning laudade broneerimine on lõppenud.

mihkel_manglus_img_8844_fotograaf.lauri.laan
Mihkel Manglus
Kopli 1 Põllu 11