Noored kokad valmistavad gurmeeõhtusöögi
Reedel, 10. jaanuaril valmistavad kutsehariduskeskuse noored kokad Rait Pettai, Allan Haukanõmm ja Eerik Kullerkupp Tartu südalinna kohvikus Noir gurmeeõhtusöögi.
Rait Pettai sõnul tuli noortel kokkadel idee end proovile panna ning eriline õhtusöök korraldada. 5-käigulises menüüs pakutakse eelroogadeks merelisi delikatesse, pearoaks on küpsetatud pardifilee maasikakastmes ning suu saab magusaks sidrunikreemiga. Iga roa kõrvale valib sommeljee veinid ja muu joogipoolise maitseelamust täiendama. Õhtu teeb pidulikumaks elav muusika.
„Menüüst võiks esile tõsta kammkarpe ja tiigerkrevette, sest tegu on eksootilise toorainega mille valmistusviis on samuti eriline, et hõrku maitseelamust pakkuda,“ sõnas Rait Pettai.
Veebruari alul Tartu Kutsehariduskeskuse lõpetavad diplomeeritud kokad unistavad aga suuremalt ning plaanivad minna Prantsusmaale Michelini tärni restorani ennast täiendama. „Koka töö on huvitav ning arenguvõimalusi pakkuv seepärast otsimegi praegu võimalusi enesetäienduseks,“ lisas Pettai.
Gurmeeõhtusöök Cafe Noir´is toimub reedel, 10 jaanuaril. Laudu on võimalik broneerida kohviku kodulehe www.cafenoir.ee kaudu.