fbpx
Tagasi

Reedel, 31. oktoobril peeti Tallinna toidumessi raames maha noorte kokkade võistlus. 13 osaleja seas asus võistlustulle ka Tartu Kutsehariduskeskuse toitlustusteeninduse õppur Kädy-Liis Vään.

Võistlejad pidid etteantud toiduainetest valmistama valvsa žürii ja kaamerate silma all kaks rooga. Pearoaks valmistas Kädy-Liis Vään ahjus küpsetatud kõrvitsaseemne-šokolaaditäidisega seakarreed, punase veini kastme, kartuli-selleripüree ja köögiviljarullidega. Magusroaks valmis aga kihiline panna cotta porgandi ja astelpajuga, sabayoni kastme ja pähklipralineega.

Kädy-Liis kinnitas, et võistlus oli talle uus kogemus ja võit on juba lõpuni võistlemine. “Kõik on ju hästi, toidud on laual ja muu polegi oluline,” sõnas ta peale võistluse lõppu.

Pinget võistlejatel jätkus, sest lisaks toiduvalmistamisele pidid nad vastu pidama nii žürii küsimustele kui ka road minutipealt õigeks ajaks valmis saama.

Kädy-Liis tunnistas, et ta on pisut pettunud, et magustoit ei tarretunud. “Liiga hilja peale jätsime sest pearoaga läks ka veidi enam aega ja siis magustoit jäi tahaplaanile,” jutustas ta. “Tegelikult see magustoit maitseb väga hea ja pidi palju parem välja nägema.”

Noorkokk 2014 tiitli võitis üllatuslikult Tallinna Tõnismäe Reaalkoolis õppiv Maksim Zolobov, teise koha võitis Tuule Kivihall Kuressaarest ja kolmanda koha sai Karina Uibopuu Kehtnast.

Kädy-Liis Vään võistlustules

Kopli 1 Põllu 11