Tartu KHK-s jagati teadmisi kooli- ja lasteaiatoitlustajatele
Tervise Arengu Instituut ja Profexpo Oü korraldasid kahepäevase koolituse koolide ja lasteaedade (pea) kokkadele ja toitlustuse eest vastutavatele töötajatele.
17.augustil oli koolituse kohaks Haapsalu Wiedemanni Gümnaasium Lääne-Eesti ja 18.augustil Tartu Kutsehariduskeskus Tartu ja Lõuna-Eesti koolide ja lasteaedade toitlustajatele.
Teoreetilises osas tutvustati Tervise Arengu Instituudi poolt väljatöötatud toitumisprogrammi, räägiti tehnoloogilistest kaartidest, mida silmas pidada menüüde planeerimisel, toiduportsjonite koostamisel ja serveerimisel, kuulati soovitusi toitude maitsestamisest ning tervisliku ja maitsva koolitoidu valmistamisest.
Tutvustati parima koolisöökla konkursi tingimusi ja kuulati eelmiste konkursi võitjate ja osalejate kogemusi ning tagasisidet. Põhikoolide ja gümnaasiumide koolisööklate käesoleva aasta konkursi võitjad kuulutatakse välja sügisel Tallinnas toimuval Toidumessil.
Kursuslaste praktilist rühmatööd köögis (neil tuli valmistada eelroog, pearoog ja magustoit) ja toitude degusteerimist nii Haapsalu Wiedemanni Gümnaasiumi sööklas kui Tartu KHK õppeköögis juhendasid meie kutseõpetajad Jolanda Pärtmaa ja Tiiu Kruusmaa.
Kursuse lõpul avaldas ligi poolsada oma teadmisi ja oskusi värskendanud toitlustajat üksmeelselt arvamust, et kokkusaamisest ja infovahetusest oli palju kasu ning taolisi koolitusi võiks rohkem korraldada.