Tagasi

Tartu Kutsehariduskeskuse (KHK) õpperestoranis (Kopli 1, C-korpus) toimub 18.mail 2011.a. algusega kell 19.00 kutseeksam KOKK III kutsekvalifikatsiooni taotlemiseks.
Alates 2003.aastast on Tartu KHK riiklikult tunnistatud kokaeriala kutseeksamikeskuseks.

KOKK III taseme ehk meisterkoka kvalifikatsiooni asub taotlema Tartu KHK toitlustuse kutseõpetaja ÕNNELA MUUGA. Kutseõpetaja ametisse asus ta alles aasta tagasi, enne seda oli Õnnela Muuga töötanud restoranide Atlantis ja Volga toitlustusjuhina.

KOKK III kutseeksami eesmärgiks on kutsekvalifikatsiooni taotleja oskuste, teadmiste ja hoiakute vastavuse tõendamine KOKK III kutsestandardi nõudmistele.

KOKK III kutseeksam koosneb kolmest osast.

Esiteks – ettevalmistav osa, mis tähendab, et planeerida tuleb a` la carte vastuvõtt ja koostada selle kohta kirjalik aruanne.

Teiseks – tuleb anda intervjuu (30 minuti pikkune), kus taotleja kaitseb oma kirjalikku aruannet, esitab eneseanalüüsi ja tutvustab lauakatet.

Kolmandaks – praktiline teostus, mille käigus tuleb sündmuse läbiviijal juhendada kuueliikmelist kokkade ja teenindajate meeskonda.

Õnnela Muuga kokkade meeskonda kuuluvad kutseõpetaja Tiiu Kruusmaa, kes on praegu ka tema mentoriks, ja Õnnela juhendatava kokaeriala esimese kursuse õpilased Aldur Soosalu ja Aleksandr Vassiljev.
Teenindusmeeskonna eesotsas on õpperestorani praktikajuhendaja Martin Otti ning liikmeteks toitlustusteeninduseriala kolmanda kursuse õpilased Reili Järv ja Evelin Kaur.

A` la carte vastuvõtt peab sisaldama vähemalt nelja erinevat toidukorda koos sinna juurde kuluvate sobivate jookidega. Õnnela Muuga menüüs on toidukordi viis. Menüü koostamise üheks tingimuses on veel, et 10-le inimesele planeeritud menüüd oleks võimalik rakendada ka 100 inimese vastuvõtul.

Nagu eksamitingimustest näha on, peab „eksamitulle“ minejal kokatööst väga põhjalikud teadmised ja oskused olema.

Et KOKK III kutseeksami sooritamine on tõsine katsumus, mida kinnitab fakt, et seni on Eestis KOKK III kutsekvalifikatsiooni eksami sooritanud ainult kolm inimest.

Nendest kuuluvad nüüd kõrgesse, kutset omistava organi – EHRL-i (Eesti Hotellide ja Restoranide Liit) hindamiskomisjoni koosseisu kaks inimest – kutsekomisjoni esimehena Rudolf Visnapuu (mitme tipprestorani peakoka kogemustega koolitaja) ja komisjoni liikmena Indrek Kivisalu (endine vabariigi presidendi peakokk, praegune koolitaja).

Veel kuuluvad komisjoni Ülle Parbo (REKK-i peaspetsialist), Dina Aarma (Tallinna Teeninduskooli kutseõpetaja) ja toitlustusspetsialist Ritta Roosaar.

Õnnela Muuga enda sõnul motiveeris teda kutseeksamit sooritama soov võtta kokku oma eelnev erialane töökogemus, saada oskuste kohta autoriteetne hinnang ja olla eeskujuks teistele, kes pole veel kindlad kutsejärgu omamise vajalikkuses.

Täiendav info: Tiina Kivimeister
Tartu KHK majutus- ja
toitlustusosakonna juhataja
tel. 736 1864, gsm 5340 3085
tiina.kivimeister@khk.ee

Koostaja: Hillar Karm
PR-esindaja ülesannetes
504 8039

Kopli 1 Põllu 11