fbpx
Tagasi

Kolmapäeval, 2. aprillil avab ühe õhtu restoran „Kevade kutse“ oma uksed Tartu Kutsehariduskeskuse õpperestoranis.  Neljakäigulise   õhtusöögi menüüs kohtuvad kohalik tooraine ja  kevadest inspireeritud kokakunst, mis mõeldud vaid üheks õhtuks.

Muuhulgas pakutakse räime-tartare suitsutatud vutimuna, küpsetatud kirsstomati ja ürdivinegretiga, madaltemperatuuril küpsetatud veiseantrekoot Béarnaise´i kastme küpsetatud pastinaagi ja röstitud šalottsibulatega ning peti-kamatarretist mustsõstrakastme ja marineeritud paradiisiõuntega.

Ettevõtmise taga on noored kokad KK12 grupist, kus õpivad teiste seas ka  Aasta Noorkokk 2013 tiitlivõistluste pronksmedalist Kristiina Rauba ja Aasta Tegija 2014 restoraniteeninduse võitnud Karl Verlin. Lisaks on mitmed neist Hispaanias ja Itaalias praktiseerinud ning kulinaarseid oskusi laiendanud.

Juhendaja Õnnela Muuga sõnul läks eelmine, vilistlase Mihkel Mangluse poolt loodud ühe õhtu restoran  väga hästi ning see kogemus inspireeris. „Kogu ühe õhtu restorani planeerimine, menüü, toitude valmistamine ja serveerimineon tulevaste kokkade õlul,“ selgitas Muuga ja lisas, et tegelikult on tegu projektiõppega, millega  noored lõpetavad oma toiduvalmistamise kursuse. „Ühe õhtu restorani avamine praktiline lõputöö, mis  näitab tulevaste kokkade ja ettevõtjate küpsust”.

Piiratud arv pääsmeid hinnaga 25€ on eelmüügis  Tartu Kutsehariduskeskuses (Kopli 1D).  Kohtade broneerimine  telefonil 7361 895 või e-postitsi maris.room@khk.ee.

Lisainfo:
Õnnela Muuga
onnela.muuga@khk.ee

Kopli 1 Põllu 11