Ühe õhtu restoran avab uksed
Kolmapäeval, 2. aprillil avab ühe õhtu restoran „Kevade kutse“ oma uksed Tartu Kutsehariduskeskuse õpperestoranis. Neljakäigulise õhtusöögi menüüs kohtuvad kohalik tooraine ja kevadest inspireeritud kokakunst, mis mõeldud vaid üheks õhtuks.
Muuhulgas pakutakse räime-tartare suitsutatud vutimuna, küpsetatud kirsstomati ja ürdivinegretiga, madaltemperatuuril küpsetatud veiseantrekoot Béarnaise´i kastme küpsetatud pastinaagi ja röstitud šalottsibulatega ning peti-kamatarretist mustsõstrakastme ja marineeritud paradiisiõuntega.
Ettevõtmise taga on noored kokad KK12 grupist, kus õpivad teiste seas ka Aasta Noorkokk 2013 tiitlivõistluste pronksmedalist Kristiina Rauba ja Aasta Tegija 2014 restoraniteeninduse võitnud Karl Verlin. Lisaks on mitmed neist Hispaanias ja Itaalias praktiseerinud ning kulinaarseid oskusi laiendanud.
Juhendaja Õnnela Muuga sõnul läks eelmine, vilistlase Mihkel Mangluse poolt loodud ühe õhtu restoran väga hästi ning see kogemus inspireeris. „Kogu ühe õhtu restorani planeerimine, menüü, toitude valmistamine ja serveerimineon tulevaste kokkade õlul,“ selgitas Muuga ja lisas, et tegelikult on tegu projektiõppega, millega noored lõpetavad oma toiduvalmistamise kursuse. „Ühe õhtu restorani avamine praktiline lõputöö, mis näitab tulevaste kokkade ja ettevõtjate küpsust”.
Piiratud arv pääsmeid hinnaga 25€ on eelmüügis Tartu Kutsehariduskeskuses (Kopli 1D). Kohtade broneerimine telefonil 7361 895 või e-postitsi maris.room@khk.ee.
Lisainfo:
Õnnela Muuga
onnela.muuga@khk.ee