fbpx
Tagasi

Toidukool

Põhihariduse baasil | Koolipõhine | 1 aasta
Lihameistri eriala sobib suurepäraselt noorele kokandus- ja lihakulinaaria huvilisele. Tartu Rakendusliku Kolledžis õppinud lihameister saab oskuslikuks töötajaks kulinaariaköögis. 
KELLELE?

Lihameistri eriala on suunatud noortele kokandus- ja lihakulinaaria entusiastidele, kes soovivad omandada oskusi erinevate lihatoodete valmistamisel. Tartu Rakendusliku Kolledži lihameistri eriala lõpetanud inimene omandab oskused mitmesuguste lihatoodete valmistamiseks, sealhulgas pooltoodete ja valmistoitude loomisel. Ta on võimeline kasutama erinevaid valmistamismeetodeid, sealhulgas küpsetamist, grillimist ja BBQ meetodit, ning valmistama erinevaid maitsestatud ja täidetud lihatooted.
KUIDAS ÕPE TOIMUB?
Keskharidusega õpilasel toimub õppetöö E ja T. Põhiharidusega õpilasel toimub õpe viiel päeval nädalas.
Lihameistri õppekaval saab hästi hakkama ka muukeelne õpilane.
Eriala kirjeldavad märksõnad: lihameister, liha, köök, toidukool.

Tartu Rakendusliku Kolledži lõpetanud lihameister:

  • tunneb nii traditsioonilisi kui ka erilisemaid lihaliike
  • tunneb tooraineid erinevate lihahõrgutiste valmistamiseks
  • lõikab liha tuues esile selle parimaid omadusi
  • valmistab mitmekesiseid lihatooteid täidetud liharullidest maasuitsusingini
  • kasutab erinevad liha töötlemisprotsesse maitsestamisest küpsetamiseni
  • grillib ja küpsetab BBQ-meetodil erinevad kulinaariatooteid
  • on sooritanud õpingute lõpus koolieksami.
Tartu Rakendusliku Kolledži lihameistri erialal on praktika sooritamiseks laialdased võimalused. Ettevõttepraktikat on 6 nädalat.

Õpilane saab ise valida, millises ettevõttes praktikat sooritada.

Hea teada!

  • Praktikakohast kujuneb sageli esimene ja kindel töökoht.
  • Tartu Rakenduslik Kolledž toetab õpilaste osalemist nii Eesti sisestel ja rahvusvahelistel kutsevõistlustel Euroopas.
  • Edukas osalemine kutsevõistlustel loob kasulikke kontakte tööandjatega

Hea lihameistri järgi on suur nõudlus nii Eestis kui välismaal!

Tartu Rakendusliku Kolledži lihameistri eriala lõpetajat ootab kindel töö ja arenemisvõimalused erinevates toitlustusettevõtetes:

  • Kulinaariaettevõte Catering
  • Kaubanduse kulinaariaosakond
  • Lihatööstus
  • Liharestoran
  • Karjäärivõimalused:
    • Edukalt eriala lõpetanud lihameistril on väga hea ettevalmistus töötamiseks erinevates:
      • Kulinaariaettevõtetes
      • Lihatööstustes
      • Toitlustusettevõtetes
      • Võimalus tõusta karjääriredelil näiteks vahetuse vanemaks, peakokaks või tehnoloogiks.
Edasiõppimise võimalusi pakuvad:

  • Kutsehariduse tasemel:
    • Tartu Rakenduslik Kolledž:
      • Koka eriala
  • Kõrghariduse tasemel:
    • Eesti Maaülikool
      • Toiduainete tehnoloogia
Küsi lisainfot

Eriala ja õppekavaga seotud küsimuste korral pöördu:

Merle Truupõld

Toiduainete tehnoloogia osakonna juhataja
Küsi lisainfot

Sisseastumise ja kutsevalikuga seotud küsimuste korral pöördu:

Helen Johanson

Tugikeskuse juht
Kopli 1 Põllu 11