fbpx
Tagasi

Toidukool

Keskhariduse baasil | Koolipõhine | 1 aasta
Kondiiter on maiustuste võlur, kelle töö tulemus pakub naudingut nii keelele kui meelele. Kondiitritooted ehk magusad küpsetised ja maiustused – nagu tordid, koogid, küpsised, rullbiskviidid, trühvlid, makroonid jms – on suuresti loov käsitöö, mis eeldab ühtaegu nii täpset kätt kui silma ja head maitse- ning ilumeelt.

Tartu Rakendusliku Kolledži kaasaegses õppetöökojas on kondiitriõpilastel parimad võimalused alustada meistrite käe all professionaaliks kujunemise teekonda.
KELLELE?
Õppekava on suunatud isikutele, kes on omandanud keskhariduse.
Kondiitri töö eeldab kohusetundlikkust, täpsust, koostöövõimet, õpivalmidust ja korrektsust ning loovust ja ilumeelt.
KUIDAS ÕPE TOIMUB?

Koolipõhine õpe, mis kestab 1 aasta. Õpe toimub kahel päeval nädalas. Põhiõpingutest moodustab praktika ca 2,5 kuud.

Eriala kirjeldavad märksõnad: kondiiter, pagar-kondiiter.
  • Erialale kandideerimiseks on vajalik keskharidus.
  • Motivatsioonikiri.
  • Vestlus (Vastuvõtukatse toimub suulise vestlusena.)

Vastuvõtt on hetkel suletud!

Tartu Rakendusliku Kolledži lõpetanud kondiiter:

  • tunneb kondiitritöös kasutatavaid toiduaineid ja töövahendeid;
  • järgib toiduhügieeni;
  • valmistab, küpsetab ja kaunistab torte, kooke ja maiustusi professionaalsel tasemel;
  • koostab toodete retsepte ja valmistamise juhendeid;
  • valmistab erinevaid taignaid, sh gluteenivabad ja täidiseid, sh laktoosivabad;
  • valmistab kaunistusi glasuurist, šokolaadist, martsipanist, karamellist ja puuviljadest;
  • tunneb tervisliku toitumise aluseid;
  • osaleb kondiitritoodete müügitöös ja teenindab kliente;
  • on sooritanud õpingute lõppedes kondiitri 4. taseme kutseeksami.

Tartu Rakendusliku Kolledži kondiitri õppekavas on 8 nädalat kondiitripraktikat ettevõtetes. Kondiitreid ootavad praktikale koogipoed, restoranid, kohvikud ja kondiitriettevõtted.

Head koostööpartnerid on Tartu Kutsehariduskeskusele Eesti Leivatööstus AS, Gustav Cafe OÜ, Pagarini OÜ, Pööripäev OÜ, Lõuna Pagarid AS, Pihlaka AS, jt.

Lisaks on võimalik minna Erasmus programmi vahendusel välispraktikale Taani, Küpros, Läti, Leedu, Soome.

Loe häid praktikakogemusi blogidest:

Hea teada!

  • Praktikakohast kujuneb sageli esimene ja kindel töökoht.
  • Tartu Rakenduslikus Kolledžis toimub õppetöö ja praktika kaasaegses õppeköögis ja -restoranis.
  • Tartu Rakenduslik Kolledž toetab õpilaste osalemist kutsevõistlustel. Edukas osalemine kutsevõistlustel loob kasulikke kontakte tööandjatega!

Kondiitriettevõtted eelistavad eelneva töökogemusega või väga hea ettevalmistusega kondiitreid, mida Tartu Rakendusliku Kolledži pagar-kondiitri õppetöökoda ja tööpraktika oma õpilastele pakub.

Tartu Rakendusliku Kolledži kondiitri eriala lõpetajale on kindlustatud:

  • Kindel töö ja valikuvõimalused:
    • kohvikutes,
    • restoranides,
    • kondiitriettevõtetes,
    • koogipoodides.
  • Kutsetunnistus kehtivusega Eestis ja teistes Euroopa riikides.
  • Karjäärivõimalused:
    • Head kondiitrid tõusevad ametiredelil meisterkondiitriks või vahetusemeistriks.
    • Ettevõtlikud ja loomingulised kondiitrid loovad sageli oma ettevõtte (näiteks Anne-Ly Koogikoda,  Maiasmoka Varakamber, Koogipood Mandel).
    • Õpihimulisemad jätkavad õpinguid kõrghariduse tasemel, milleks Tartu Rakenduslik Kolledž on andnud vajaliku ettevalmistuse.

Edasiõppimise võimalusi pakuvad:

  • Kutsehariduse tasemel:
  • Kõrghariduse tasemel:
    • Eesti Maaülikool
      • Toiduainete tehnoloogia
    •  Tallinna Tehnikaülikool
      • Rakenduskeemia, toidu- ja geenitehnoloogia
Küsi lisainfot

Eriala ja õppekavaga seotud küsimuste korral pöördu:

Merle Truupõld

Toiduainete tehnoloogia osakonna juhataja
Küsi lisainfot

Sisseastumise ja kutsevalikuga seotud küsimuste korral pöördu:

Helen Johanson

Tugikeskuse juht
Kopli 1 Põllu 11