Toidukool
Vanemkondiiter
Vanemkondiiter on magusakunstnik ning professionaal, kes loob trendikaid ja maitsvaid kondiitritooteid. Temas on ühendatud loov vaim ja ilumeel uute toodete arendamiseks, oskused meeskonna juhendamiseks ning soov ennast pidevalt arendada.
KELLELE?
Poole aastane õpe on mõeldud töötavale kondiitrile, kellel on vähemalt kahe aastane töökogemus ja kes soovib erialast täiendust kondiitritoodete ja dessertide gastronoomias, toodete disainis, toidufotograafias ning tootearenduses. Õppe käigus omandatakse oskused ka meeskonnatöö planeerimises ning juhendamises.
KUIDAS TOIMUB ÕPE?
Statsionaarne jätkuõpe, sessioonõpe K ja N. Kestvus 6 kuud.
- Erialale kandideerimiseks on vajalik keskharidus ning pagar-kondiitri või kondiitri 4. taseme kutse ja kahe-aastane erialane töökogemus.
- Motivatsioonikiri.
- Vastuvõtukatse toimub suulise vestlusena.
Tartu Rakendusliku Kolledži lõpetanud vanemkondiiter:
- oskab arvestada arvestab kondiitritoodete valmistamisel klientide erisoove, vajadusi ja ootusi
- teab kuidas planeerida meeskonnatööd ja juhendada teisi
- oskab valmistada trendikaid ja modernseid kondiitritooteid ja desserte
- suudab valmistada erikujulisi kaunistuselemente kasutades kaasaegseid kaunistusmaterjale
- oskab disainida ja kaunistada kondiitritooteid
- suudab luua kodulehe, kasutades erinevaid veebivahendeid
- teab toidufotograafia põhitõdesid
- arendab uusi kondiitritooteid
- on sooritanud õpingute lõpus vanemkondiitri 5. taseme kutseeksami
Tartu Rakendusliku Kolledži vanemkondiitri õppekavas on 5 nädalat vanemkondiitri praktikat ettevõtetes, mida on töötaval kondiitril võimalik sooritada töökohal või üle kanda VÕTAga.
Lisaks on võimalik minna Erasmus programmi vahendusel välispraktikale:
- Taani
- Küprosele
- Lätti
- Leetu
- Soome
Kondiitri- ja toitlustusettevõtted ootavad töökogemusega ning väga hea ettevalmistusega vanemkondiitreid.
- Vanemkondiitri eriala lõpetajale on kindlustatud kindel töö ja arenguvõimalused:
- kohvikutes,
- restoranides,
- kondiitriettevõtetes,
- koogipoodides.
- Kutsetunnistus kehtivusega Eestis ja teistes Euroopa riikides.
- Karjäärivõimalused:
- Head vanemkondiitrid tõusevad ametiredelil keskastmejuhtideks.
- Ettevõtlikud ja loomingulised vanemkondiitrid loovad sageli oma ettevõtte.
- Õpihimulisemad jätkavad õpinguid kõrghariduse tasemel, milleks Tartu Rakenduslik Kolledž on andnud vajaliku ettevalmistuse.
Edasiõppimise võimalusi pakuvad:
- Kõrghariduse tasemel:
- Eesti Maaülikool
- Toiduainete tehnoloogia
- Tallinna Tehnikaülikool
- Rakenduskeemia, toidu- ja geenitehnoloogia
Sarnased erialad
Eriala ja õppekavaga seotud küsimuste korral pöördu:
Merle Truupõld
Sisseastumise ja kutsevalikuga seotud küsimuste korral pöördu: