Toidukool
Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia
Kondiiter ja pagar on maiasmoka kaks unistuste ametit, kuid imemaitsvate ja kõrgetele standarditele vastavate küpsetiste valmistamiseks ei piisa ainult heast retseptiraamatust või Youtube videost! Erialane haridus ja professionaalsed oskused, mida Tartu Rakendusliku Kolledži kaasaegses õppetöökojas õpitakse, kindlustavad nii unistuste ameti, konkurentsivõime tööturul ning suurema valikuvabaduse unistuste töö tegemisel.
- Erialale kandideerimiseks on vajalik keskharidus;
- Motivatsioonikiri;
- Vestlus.
Tartu Rakendusliku Kolledži lõpetanud pagar-kondiiter:
- tunneb pagari- ja kondiitritöös kasutatavaid tooraineid, töövahendeid ning erinevaid tööd hõlbustavaid tehnoloogilisi nippe;
- valmistab erinevaid taignaid (sh gluteenivabasid) ja täidiseid (sh laktoosivabasid) jne;
- valmistab professionaalsel tasemel kvaliteetseid lihtpagari-, valikpagari- ja kondiitritooteid tehnoloogilise juhendi alusel, lähtudes toidu- ja tööohutuse nõuetest;
- koostab pagari- ja kondiitritoodete retsepte ja valmistamise juhendeid;
- valdab nii jäljendamiskunsti kui suudab luua originaalloomingut;
- tunneb tervislikku toitumise aluseid ning teeb sellest lähtuvalt toorainete asendusi;
- omab õpingute lõpus pagar 4. taseme kutsetunnistust (eksam loetakse sooritatuks õpingutulemuste alusel);
- sooritab õpingute lõpus kondiitri 4. taseme kutseeksami.
Hea teada!
- Praktikakohast kujuneb sageli esimene ja kindel töökoht.
- Tartu Rakenduslikus Kolledžis toimub praktiline töö toimub Kopli 1 tunnustatud pagari- ja kondiitriõppetöökojas.
- Tartu Rakenduslik Kolledž toetab õpilaste osalemist kutsevõistlustel. Edukas osalemine kutsevõistlustel loob kasulikke kontakte tööandjatega!
Tartu Rakendusliku Kolledži pagar-kondiitri õppetöökojas omandatud oskused ja teadmised on just need, mida on vaja tööturul edukaks läbilöömiseks.
Tartu Rakendusliku Kolledži kondiitri- ja pagaritoodete tehnoloogia eriala lõpetajale on kindlustatud:
- Kindel töö ja valikuvõimalused:
- kohvikutes,
- restoranides,
- kondiitriettevõtetes,
- koogipoodides,
- pagaritööstuses,
- pagariärides ja leiva-saiapoodides,
- ostukeskuste küpsetuskodades.
- Kutsetunnistus kehtivusega Eestis ja teistes Euroopa riikides.
- Karjäärivõimalused:
- Tubli tööga tõustakse ametiredelil peagi vanempagariks ja -vanemkondiitriks või vahetusemeistriks.
- Ettevõtlikud ja loomingulised loovad sageli oma ettevõtte.
- Õpihimulisemad jätkavad õpinguid kõrghariduse tasemel, milleks Tartu Rakenduslik Kolledž on andnud vajaliku ettevalmistuse.
Edasiõppimise võimalusi pakuvad:
- Kutsehariduse tasemel:
- Tartu Rakenduslik Kolledž
- Kõrghariduse tasemel:
- Eesti Maaülikool
- Toiduainete tehnoloogia
- Tallinna Tehnikaülikool
- Rakenduskeemia, toidu- ja geenitehnoloogia
- Eesti Maaülikool
Sarnased erialad
Eriala ja õppekavaga seotud küsimuste korral pöördu:
Merle Truupõld
Sisseastumise ja kutsevalikuga seotud küsimuste korral pöördu: