Toidukool
Vanemkokk
Vanemkokk (toitlustuskorraldaja) juhib toitlustusettevõtte personali ja köögi tööd ning tegeleb menüü koostamise, tootearenduse ja turundusega. Tartu Rakendusliku Kolledži vanemkoka õppekava võimaldab õppijatel spetsialiseeruda nii suurköögi kui restorani tööle.
- Vanemkoka jätkuõppe õppekava eeldab õpingute alustamiseks 4. kvalifikatsioonitaseme koka kutse või vastavate kompetentside ja keskhariduse olemasolu. Juhul kui Sul puudub 4.taseme koka kutse või kooli lõputunnistus, siis juhised 4.taseme koka kompetentside tõendamiseks leiad SIIT;
- Motivatsioonikiri;
- Tööalane CV;
- Individuaalne vestlus veebis - vestlus keskendub kandidaadi varasemale töökogemusele ning motivatsioonile õppida vanemkoka erialal.
Tartu Rakendusliku Kolledži lõpetanud vanemkokk:
- teab, kuidas tulemuslikult planeerida ja korraldada köögi tööd;
- oskab koostada menüüsid;
- tunneb tootearenduse põhimõtteid ja turundustegevusi;
- juhib ja juhendab köögipersonali;
- on täiendanud valikõpingute raames teadmisi catering’i, pagari- ja kondiitritööde,
rahvusköökide ning erialase inglise keele vallas; - on sooritanud õpingute lõppedes vanemkoka 5. taseme kutseeksami spetsialiseerumisega suurköögikokaks või restoranikokaks.
Tartu Rakendusliku Kolledži vanemkoka õppekavas on lisaks praktilisele koolitööle 15 nädalat praktikat, mis sooritatakse samaaegselt teooriaõppega üldjuhul õppija töökohas.
Hea teada!
- Praktikakohast kujuneb sageli uute karjäärivõimalustega kindel töökoht.
- Tartu Rakenduslikus Kolledžis toimub õppetöö ja praktika kaasaegses õppeköögis ja -restoranis.
- Tartu Rakenduslik Kolledž toetab õpilaste osalemist kutsevõistlustel. Edukas osalemine kutsevõistlustel loob kasulikke kontakte tööandjatega!
Tartu Rakendusliku Kolledži vanemkoka erialal omandatud teadmised ja tipptasemel õppeköögis kätte õpitud praktilised oskused võimaldavad kohest karjääri oma senises töökohas või paremaid töötingimusi uues ettevõttes.
Tartu Rakendusliku Kolledži vanemkoka eriala lõpetajale on kindlustatud:
* Kindel töö ja valikuvõimalused:
- restoranides ja hotellides;
- kohvikutes, baarides, pubides;
- sööklates;
- koolides, lasteaedades, haiglates;
- kiirtoitlustus- ja peoteenindusettevõtetes;
- suurköökides.
- Eesti Restoranide Liit restoranideliit.ee
* Karjäärivõimalused: võimekatest toitlustuskorraldajatest saavad peakokad, toitlustusjuhid või toitlustusettevõtte keskastme spetsialistid. Ettevõtlikud asutavad oma toidukoha või restorani ja jätkavad tööd toitlustusettevõtjatena. Äriedu toetab õpingute jätkamine ettevõtluse, ärijuhtimise või majandusega seotud õppekavadel.
Loe lisa: Eesti Hotellide ja Restoranide Liit ehrl.ee ja Eesti Peakokkade Ühendus chef.ee
Edasiõppimise võimalusi pakuvad:
- Kõrghariduse tasemel:
- Tartu Ülikooli Pärnu Kolledž
- TTÜ Kuressaare Kolledž
Eriala ja õppekavaga seotud küsimuste korral pöördu:
Maire Merits
Sisseastumise ja kutsevalikuga seotud küsimuste korral pöördu: