fbpx
Tagasi

Toidukool

Keskhariduse baasil | Koolipõhine õpe | 2 aastat

Kondiiter ja pagar on maiasmoka kaks unistuste ametit, kuid imemaitsvate ja kõrgetele standarditele vastavate küpsetiste valmistamiseks ei piisa ainult heast retseptiraamatust või Youtube videost! Erialane haridus ja professionaalsed oskused, mida Tartu Rakendusliku Kolledži kaasaegses õppetöökojas õpitakse, kindlustavad nii unistuste ameti, konkurentsivõime tööturul ning suurema valikuvabaduse unistuste töö tegemisel. 

KELLELE?

Kondiitri ja pagarina tegutsemine on suunatud inimestele, kellel on huvi ning kirg maiustuste, küpsetiste ja kondiitritoodete vastu. Tartu Rakendusliku Kolledži kaasaegne õppetöökoda pakub erialast haridust ja professionaalseid oskusi, mis on vajalikud selleks, et saavutada unistuste amet kondiitri või pagarina. See eriala sobib nii neile, kes soovivad töötada kulinaarsete kunstide valdkonnas kui ka neile, kes soovivad end pühendada magusate ja maitsvate küpsetiste loomisele. 
KUIDAS ÕPE TOIMUB?
Õpe toimub sessioonidena kahel päeval nädalas (E-T).

Eriala kirjeldavad märksõnad: Pagar, kondiiter, küpsetised.
  • Erialale kandideerimiseks on vajalik keskharidus; 
  • Motivatsioonikiri;
  • Vestlus.
 
Täida avaldus

Tartu Rakendusliku Kolledži lõpetanud pagar-kondiiter:

  • tunneb pagari- ja kondiitritöös kasutatavaid tooraineid, töövahendeid ning erinevaid tööd hõlbustavaid tehnoloogilisi nippe;
  • valmistab erinevaid taignaid (sh gluteenivabasid) ja täidiseid (sh laktoosivabasid) jne;
  • valmistab professionaalsel tasemel kvaliteetseid lihtpagari-, valikpagari- ja kondiitritooteid tehnoloogilise juhendi alusel, lähtudes toidu- ja tööohutuse nõuetest;
  • koostab pagari- ja kondiitritoodete retsepte ja valmistamise juhendeid;
  • valdab nii jäljendamiskunsti kui suudab luua originaalloomingut;
  • tunneb tervislikku toitumise aluseid ning teeb sellest lähtuvalt toorainete asendusi;
  • omab õpingute lõpus pagar 4. taseme kutsetunnistust (eksam loetakse sooritatuks õpingutulemuste alusel);
  • sooritab õpingute lõpus kondiitri 4. taseme kutseeksami.
Tartu Rakendusliku Kolledži kondiitri- ja pagaritoodete tehnoloogia õppekavas on 9 nädalat pagaripraktikat, 10 nädalat kondiitripraktikat ettevõtetes.

Pagareid ja kondiitreid ootavad praktikale pagari- ja kondiitriärid, leiva-saiapoed, restoranid, kohvikud, pagari- ja kondiitritööstused ja ostukeskuste küpsetuskojad;

Head koostööpartnerid on Tartu Kutsehariduskeskusele Eesti Leivatööstus AS, Mattias Caffe OÜ, Pagarini OÜ jt.

Tublimatele on välispraktikavõimalused Taanis, Lätis, Leedus, Küprosel, Soomes jm.

Loe häid praktikakogemusi

Hea teada!

  • Praktikakohast kujuneb sageli esimene ja kindel töökoht.
  • Tartu Rakenduslikus Kolledžis toimub praktiline töö toimub Kopli 1 tunnustatud pagari- ja kondiitriõppetöökojas.
  • Tartu Rakenduslik Kolledž toetab õpilaste osalemist kutsevõistlustel. Edukas osalemine kutsevõistlustel loob kasulikke kontakte tööandjatega!

Tartu Rakendusliku Kolledži pagar-kondiitri õppetöökojas omandatud oskused ja teadmised on just need, mida on vaja tööturul edukaks läbilöömiseks.

Tartu Rakendusliku Kolledži kondiitri- ja pagaritoodete tehnoloogia eriala lõpetajale on kindlustatud:

  • Kindel töö ja valikuvõimalused:
    • kohvikutes,
    • restoranides,
    • kondiitriettevõtetes,
    • koogipoodides,
    • pagaritööstuses,
    • pagariärides ja leiva-saiapoodides,
    • ostukeskuste küpsetuskodades.
  • Kutsetunnistus kehtivusega Eestis ja teistes Euroopa riikides.
  • Karjäärivõimalused: 
    • Tubli tööga tõustakse ametiredelil peagi vanempagariks ja -vanemkondiitriks või vahetusemeistriks. 
    • Ettevõtlikud ja loomingulised loovad sageli oma ettevõtte.  
    • Õpihimulisemad jätkavad õpinguid kõrghariduse tasemel, milleks Tartu Rakenduslik Kolledž on andnud vajaliku ettevalmistuse.

Edasiõppimise võimalusi pakuvad:

  • Kutsehariduse tasemel:
  • Kõrghariduse tasemel:
    • Eesti Maaülikool
      • Toiduainete tehnoloogia
    • Tallinna Tehnikaülikool
      • Rakenduskeemia, toidu- ja geenitehnoloogia
Küsi lisainfot

Eriala ja õppekavaga seotud küsimuste korral pöördu:

Merle Truupõld

Toiduainete tehnoloogia osakonna juhataja
Küsi lisainfot

Sisseastumise ja kutsevalikuga seotud küsimuste korral pöördu:

Helen Johanson

Karjäärinõustaja
Kopli 1 Põllu 11